Dve knihy, s ktorými objavíte šťastie

Napísal Albatros Media SK, Lindeni 25. júl 2021

Sú knihy, pri čítaní ktorých je človeku dobre. Ale sú aj knihy, ktoré mu dokážu pomôcť byť šťastným, nájsť pokoj a spokojnosť. Medzi ne patria aj dve publikácie, ktoré práve vyšli vo vydavateľstve Lindeni – Atlas šťastia a Ako žiť s ľahkosťou.

Ich blahodarný účinok odporúčajú čitatelia aj médiá z mnohých krajín sveta.

Atlas šťastia od bestsellerovej britskej spisovateľky a publicistky Helen Russellovej (do slovenčiny preložila Nikoleta Račková) je imaginárnou cestou okolo sveta, ktorá prináša 33 medzinárodných návodov, ako dosiahnuť šťastie. Atlas šťastia zavedie čitateľov do mnohých krajín od Anglicka cez Bhután, Írsko, Fínsko, Taliansko až po Japonsko a odhalí tajomstvá šťastia z celého sveta, ktoré im zmenia život. Ak sa bojíte blížiaceho sa pracovného pohovoru, inšpirujte sa Islanďanmi a ich konceptom betta reddast, neochvejným presvedčením, že všetko nakoniec dobre dopadne. Keď blúdite životom a neviete ako ďalej, spravte to ako Číňania a nájdite svoj stav radosti sing-fu, ktorý dá vášmu životu zmysel. Keď máte práce vyše hlavy, Taliani vám pomôžu naučiť sa umeniu dolce far niente, čiže sladkému ničnerobeniu. Alebo ak ste vyčerpaní a cítite sa odstrihnutí od prírody, pomôže vám švédsky liek smultronställe, teda „záhon lesných jahôd“, dokonalý únik od okolitého sveta. „Od pitia na gauči v spodnom prádle až po oslavu nedokonalosti - odborníčka na šťastie Helen Russell odhaľuje, ako si ľudia na celom svete robia dobre,“ napísali v denníku The Sun. „Je to milá a zároveň krásna kniha. Kúpite ju niekomu ako vianočný darček a ešte na jar sa o ňu opierate ako o barličku,“ doplnili v magazíne Grazia. 

am_lindeni_2507

Kniha Ako žiť s ľahkosťou od autorky bestselleru Radosť z mála Francine Jayovej (do slovenčiny preložila Gabriela Patkolová) prináša konkrétne rady a návody, ako sa cítiť ľahšie a jednoduchšie. Je určená nielen tým, ktorí majú občas pocit, že ich život ťahá ku dnu, že všetky povinnosti a obavy z budúcnosti sú už na nich priveľa. Pretože „ľahkosť“ je čarovné slovíčko, ktoré sa môže stať mottom a kľúčom k životnej zmene. O triedení vecí sa už napísali stohy kníh. Ako žiť s ľahkosťou od autorky, ktorú vo svete prezývajú Miss Minimalist, je však iná. Nie je len o zbavovaní sa nepotrebných vecí, ale aj zaťažujúcich myšlienok, emócií či zbytočných aktivít. Pozorného čitateľa dovedie k ľahkému a pôvabnému životu a dobrému pocitu, že úsporným životným štýlom šetrí aj našu planétu! „Pred dvoma rokmi som označila prvú knihu Francine Jayovej Radosť z mála za najlepšiu knihu o minimalizme, akú som kedy čítala. Keď som sa dozvedela, že má nový titul, dychtivo som ho hľadala,“ napísala redaktorka z TreeHugger, oceňovaného blogu, venujúcemu sa udržateľnosti. „A opäť nastavila vysokú latku, som motivovaná ešte viac. Je to minimalistický manuál, príručka, na ktorú sa môžu čitatelia odvolávať, kedykoľvek potrebujú poradiť alebo jednoducho – vypnúť.“

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.