Pokračovania knižných sérií sľubujú tínedžerom príjemné čitateľské leto

Na knižný trh prišlo v poslednom období množstvo zaujímavých noviniek nielen pre fanúšikov fantasy sveta. Svojich čitateľov si nájdu rýchlo, keďže ide o pokračovania úspešných knižných sérií, na ktoré mnohí netrpezlivo čakali.

Predstavujeme vám tituly Stratená Biela kniha (vekové odporúčanie 18+), Vlna vzdoru (15+) a Tunel z kostí (12+).

slovart_270621

Séria Najstaršie kliatby od Cassandry ClareWesleyho Chu, pokračujú v obľúbenom tieňoloveckom svete. Po úspešnej prvej časti s názvom Červené zvitky mágie prichádza Stratená Biela kniha. Opäť sa v stretávame s postavami Magnusa a Aleca, ktorí sa usadili a žijú spokojný život v New Yorku. Nečakané vlámanie do ich bytu a krádež vzácnej Bielej knihy však všetko obráti naruby a hrdinovia musia prenasledovať zlodejov až do Šanhgaja. Ich jedinou nádejou na navrátenie Bielej knihy je pomoc od tieňolovcov - Clary, Jace, Isabelle a Simon. Cassandra Clare má za sebou milióny predaných výtlačkov a vďaka svojim do detailov prepracovaným sériám pre mladých čitateľov je považovaná za kráľovnú fantasy. Patria medzi ne Nástroje smrteľníkov, Tajomná temnota, Magistérium a Pekelné stroje, ktorá najnovšie vychádza v reedícii. V predaji je už prvá časť Mechanický anjel.

Pirátska séria Sestry mora, od autorky Natalie C. Parker,  je ideálnym tipom na letné čítanie. Prvý diel, Ohnivý príboj, opisoval dobrodružnú plavbu na lodi Mors Navis. Posádka dievčat má jasné poslanie: zostať nažive a zničiť obrnenú flotilu skorumpovaného diktátora Arica Athaira, ktorý má na svedomí ich blízkych. Dievčatá sú nútené brázdiť nebezpečné moria na vlastnú päsť a bojovať. V druhej časti tejto dobrodružnej trilógie s názvom Vlna vzdoru boj proti Aricovi pokračuje. Hlavná hrdinka Caledonia pátra po svojej posádke a uvedomuje si, že sila priateľstva je silnejšia než túžba po pomste.

Druhá časť mysterióznej série Cassidy Blake, ktorú napísala autorka mnohých bestsellerov Victoria Schwab, ponúka hrôzostrašné dobrodružstvo ideálne pre každého milovníka fantasy a duchárskych príbehov. Už prvý diel s názvom Mesto duchov zarezonoval nielen u tínedžerov, ale našiel si fanúšikov aj medzi staršími čitateľmi. Autorka v ňom okrem napínavého príbehu dokonale opísala atmosféru škótskeho mesta Edinburgh. V druhom diele, Tunel z kostí, je dej zasadený do romantického Paríža, kde sa Cassini rodičia opäť venujú nakrúcaniu televízneho seriálu o najstrašidelnejších miestach na svete. Lenže Cass si so svojím najlepším priateľom – duchom Jacobom, nemôže len tak užívať Paríž, croissanty a výhľad z Eiffelovky. Pod mestom totiž v hrôzostrašných katakombách striehne nebezpečenstvo...

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.