S kolekciou DAJLIEN dostáva domáce cvičenie nový náboj

IKEA predstavuje limitovanú kolekciu DAJLIEN pre domáce cvičenie. Tvorí ju 19 všestranných výrobkov, ktoré podporujú pohyb v každodennom živote a pomáhajú ľuďom, aby si doma vytvárali zdravé návyky. Uvedenie kolekcie DAJLIEN sa plánuje na január 2024.

ikea_dajlien

Všetci vieme, čo nám bráni v tom, aby sme si doma zacvičili, a čo nás na tom frustruje. Preto sa IKEA rozhodla preskúmať, ako by sme mohli cvičenie do našich obytných priestorov zakomponovať lepšie a lákavejšie. A tak vznikla kolekcia DAJLIEN. Spoločnosť IKEA je presvedčená, že ak ľuďom dopraje, aby si mohli zacvičiť, kdekoľvek sa im zachce, prispeje k tomu, aby si mohol každý z nás – každý deň – aspoň trochu zašportovať. Nasvedčuje tomu aj názov kolekcie: DAJLIEN znamená v smålandskom nárečí (oblasti, kde má IKEA korene) „každodenné“.

IKEA hľadala riešenia, ktoré budú multifunkčné a nenápadne splynú so zvyškom domácnosti, preto je každý kúsok z kolekcie DAJLIEN sčasti cvičebná pomôcka a sčasti úložný priestor. Mnoho výrobkov z tejto kolekcie tak neslúži len na tréning, ale plní aj rolu štýlových a praktických doplnkov.   

Nie každý sa v posilňovni cíti bezpečne alebo pohodlne a doma sa zas často stretávame s nedostatkom priestoru a času. DAJLIEN sa zrodila z túžby vymyslieť inteligentné riešenie, ktoré sa vysporiada so spomínanými obmedzeniami a pomôže ľuďom, aby si doma vytvorili praktický a inšpiratívny priestor na cvičenie,“  vysvetľuje Sarah Fager, návrhárka v IKEA of Sweden.Chceli sme priniesť dômyselné a zároveň krásne výrobky, ktoré zákazníkov nadchnú a ukážu im, že cvičenie je v skutočnosti zábavná, nenáročná a prirodzená každodenná aktivita,“ dodáva Sarah Fager.

Výrobky z kolekcie DAJLIEN sú vyhotovené v jemných farebných odtieňoch s decentnými detailmi, ktoré podčiarkujú zámer začleniť ich do domácnosti, aby sa celkom prirodzene stali bežnou súčasťou každodenného života. Kolekciu tvoria rozmanité kúsky od podložiek na cvičenie, cez schodík na cvičenie až po súpravu kruhových závaží. Všetky sa ľahko používajú aj skladujú, nie je problém vziať si ich kamkoľvek so sebou.

Na robustnej a pritom univerzálnej lavici DAJLIEN s úložným priestorom nemožno nevidieť inšpiráciu klasickým náradím zo školskej telocvične, preto ju možno považovať za pilier multifunkčného dizajnu tejto kolekcie. Spolu s protišmykovou podložkou vyložene láka k rôznym cvikom s vlastnou váhou, pritom poslúži aj ako úložný priestor na cvičebné vybavenie alebo ako praktický konferenčný stolík kdekoľvek v domácnosti. 

Nejde ale len o vybavenie na fitness. Neoddeliteľnou súčasťou kolekcie DAJLIEN sú výrobky, ktoré pomôžu s natiahnutím a upokojením po cvičení. K nim patrí čistička vzduchu, popruhy na jogu, podložky pod kolená, masážna loptička alebo prenosný Bluetooth reproduktor. Všetko v jemných, upokojujúcich odtieňoch. Z ponuky oblečenia potom stoja za zmienku papuče a dva rôzne typy ponča vhodné na relaxáciu po cvičení a na wellness.

DAJLIEN predovšetkým mieni podporiť pohyb a pomôcť ľuďom k aktívnejšiemu životu v domácnosti. Navrhli sme kolekciu, ktorá pomáha zmazať hranicu medzi domácim a aktívnym životom, ktorá chápe, že tréning môže mať veľa podôb a že na jednoduché cvičenie nepotrebujete kvantá priestoru,“ dodáva Akanksha Deo, návrhárka v IKEA of Sweden.

Globálne uvedenie kolekcie DAJLIEN na trh sa plánuje na január 2024 a sortiment bude v ponuke po dobu šiestich mesiacov alebo do minutia zásob.

Zdroj foto: IKEA

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.