Ako vybudovať dobrý instagram účet

Instagram už nie je to čo býval a preto je veľmi ťažké získať čo i len jedného sledovateľa. Je to tak aj preto, že úroveň tejto sociálnej siete sa neustále zvyšuje. Táto sociálna sieť má však veľký potenciál či už pre jednotlivca, alebo pre firmu. Preto určite vyskúšajte nasledujúce kroky, ktoré vám pomôžu dostať sa do povedomia širokého okolia.

instagram_21

Dôležitý prvý dojem

Ak chcete získať čo najviac sledovateľov, mali by ste sa zamerať na to, aby váš instagramový profil bol zaujímavý hneď na prvý pohľad. Vždy sa treba zamerať na to, čo chcete prezentovať.

Dajte si záležať na tom, aby vás váš profil reprezentoval čo najlepšie. Hlavne treba byť originálny a nikoho nekopírovať. Samozrejme sa môžete inšpirovať profilmi, ktoré sú známe a úspešné. Majte ale svoj vlastný hlas a zamerajte sa na niečo, čo vám je blízke a ide vám dobre. Niektorí ľudia vytvárajú instagramové profily dokonca svojim domácim zvieratkám.

Plánovanie príspevkov

Plánovanie príspevkov je celkom náročné. Väčšina ľudí si prezerá sociálne stránky ráno pri káve, alebo potom večer pri práci. Ak je váš profil zameraný na celý svet, tak musíte myslieť aj na to, že v rôznych častiach sveta je iný čas.

Svoje príspevky však môžete vytvoriť a naplánovať aj dopredu. Existuje množstvo bezplatných nástrojov, ktoré vám pomôžu tieto príspevky naplánovať tak, aby išli v určitom poradí a v určitú hodinu.

Krásne fotky a dokonalá grafika

Instagramových filtrov a rôznych vylepšení je priamo v aplikácii naozaj množstvo. Preto nepotrebujete nejaké extra programy, v ktorých budete svoje fotky upravovať. Stačí vám kvalitný fotoaparát, alebo výkonný telefón a krásne fotky máte na svete.

S grafikou je to už troška náročnejšie. Aj keď je máte v instagramovej aplikácii rôzne šablóny a obrázky, mali by ste zvoliť skôr iné grafické nástroje, ktoré vás odlíšia od konkurencie. Jedným z takýchto nástrojov, ktorý je bezplatný, výkonný a ovládateľný priamo z telefónu je Canva. Vďaka tomuto programu budete mať množstvo rôznych možností, ako svoje príspevky ozvláštniť.

Hastagy a poloha

Hastagmi sa instagram preslávil asi najviac. Funguje to tak, že pridáte nejakú novú fotku a pri nej dáte nejaké hastagy, ktoré s fotkou súvisia. Polohu pridávate podľa toho, kde sa práve nachádzate, alebo kde by ste sa chceli nachádzať. Nemusíte totižto dávať aktuálnu polohu. Vďaka hastagu a polohe, sa váš príspevok dostane do určitej skupiny príspevkov.

Ak dáte napríklad hastag #exotika, tak sa váš príspevok dostane do tejto kategórie. Ak si niekto bude pozerať cielene iba túto kategóriu, môže tam objaviť váš príspevok a takto vás možno začne sledovať.

Propagácia

Ak máte zacielenú istú skupinu ľudí, môžete dať svoje príspevky propagovať. Na instagrame to vôbec nie je ťažké a vďaka pár eurám môžete získať množstvo nových sledovateľov.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.