Neuveríte o čom snívajú títo ľudia!

Napísal TS OOCR Región Štiavnica, Katarína Javorská 03. jún 2020

Keby mohli, išli by aspoň na 2 týždne na letnú dovolenku na Slovensko. Viete prečo? Lákajú ich malebné zelené kopce, 27 morí a 250 km príjemných cyklotrás. To všetko ponúkajú pozostatky obrovského prehistorického Stratovulkánu, ktorý sa rozprestiera v okolí Banskej Štiavnice.

bs_1

Málo ľudí si uvedomuje, že v tomto roku nielen pre nás bude veľmi komplikované ísť na letnú dovolenku do zahraničia, ale že aj ľudia zo zahraničia budú mať veľmi komplikované prísť dovolenkovať k nám Slovensko. To je príležitosť naplno si cez leto vychutnať to, čo máme doma.

Pani primátorka Nadežda Babjaková vysvetľuje: „Keď sa povie Banská Štiavnica, veľa ľudí si predstaví iba uličky najromantickejšieho mesta na Slovensku, kam sa chodí na výlet alebo na víkend. A pritom Banská Štiavnica spolu s okolitými zelenými sopečnými kopcami a unikátnou sústavou 27 jazier je ideálnym miestom na 2-týždňovú rodinnú dovolenku plnú rôznorodých zážitkov.“

bs_2

„Na rozdiel od mnohých iných turistických regiónov Slovenska je Región Štiavnica ešte stále veľmi pokojné a kľudné miesto. Nenájdete tu žiadne veľké hotely,  preplnené aquaparky či upchaté turistické chodníky. Ba práve naopak, Región Štiavnica je známy tým, že má rozľahlú sieť príjemných turistických chodníkov, nenáročných cyklotrás. Každý deň sa môžete kúpať v inom jazere a nájdete tu ubytovanie v odľahlých chatkách, na súkromí či v malých penziónoch a hotelíkoch. Je to ideálne miesto na letnú dovolenku pre tých, ktorí práve v tomto roku hľadajú viac súkromia a bezpečného odstupu od iných dovolenkárov. “ Hovorí Igor Kuhn, riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Štiavnica.

„S veľkou podporou Banskobystrického kraja sme pripravili netradičné informačné video. Aby sa všetci ľudia na Slovensku dozvedeli, že súčasťou Banskej Štiavnice je aj jej nádherné okolie s priľahlými obcami a mnohými atrakciami. Ideálne miesto pre tých, ktorí chcú tohtoročnú letnú dovolenku na Slovensku. Informačné video sa natáčalo na Jamajke, v Indii, v Egypte aj v ďalekej Ázii. Tí čo ho už stihli vidieť nám píšu, že ich to videjko veľmi pobavilo.“ Hovorí Ľudo Kaník, podpredseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Štiavnica.

Banskobystrický kraj považuje Banskú Štiavnicu a jej priľahlé okolie za výkladnú skriňu toho najcennejšieho, čo sa v kraji nachádza a teší nás vyzdvihnutie záujmu zahraničného návštevníka o toto unikátne miesto. Veríme, že to bude silná inšpirácia pre Slovákov navštíviť Región Štiavnica nielen počas víkendu, ale najmä vybrať si ho pre svoj letný dovolenkový pobyt.  

Povedala Iveta Niňajová, predsedkyňa krajskej organizácie cestovného ruchu Banskobystrický kraj Turizmus.

„Čo môžete vidieť a zažiť v okolí Banskej Štiavnice nájdete na stránke www.banskastiavnica.travel/letna-dovolenka od soboty, 30. mája. Ubytovatelia z regiónu Štiavnica pripravili na toto leto pre dovolenkárov špeciálnu akciu „Noci zdarma“. Zoznam 50 ubytovateľov spolu so 700 lôžkami, ktorí sa do tejto akcie doteraz zapojili, nájdete tiež od soboty na stránke www.banskastiavnica.travel/letna-dovolenka .“  dopĺňa Igor Kuhn, riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Štiavnica.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.