Pozvánka do divadla

Činohra SND pre milovníkov dobrej divadelnej hry pripravila silnú rodinnú drámu PRED ZÁPADOM SLNKA od  nositeľa Nobelovej ceny za literatúru Gerharta HAUPTMANNA.

Gerhart HAUPTMANN - PRED ZÁPADOM SLNKA

 Dobre zabezpečený sedemdesiatnik sa zamiluje do dvadsaťročnej ženy. V čase, keď už od života nič nečakal, metaforicky pred západom slnka získa zrazu novú chuť do života. Život, ktorý sa už pred ním pomaly uzatváral, je zrazu pre neho znova čarovný a krásny. Ibaže jeho rodina sa týmto vzťahom cíti ohrozená. Deti, ktoré si zvykli na to, že po matkinej smrti sú stredobodom života ich otca, sa nevedia zmieriť s tým, že toto miesto zaujala namiesto nich celkom neznáma, cudzia osoba; že ich otec už nepatrí im, že neostal verný pamiatke ich matky. Otcovu známosť pokladajú za zlatokopku, ktorá ich chce len pripraviť o dedičstvo. Rozhodnú sa svojho otca pred ňou a pred sebou „chrániť“, čím rozpútajú búrku udalostí s tragickým koncom. Silná rodinná dráma nositeľa Nobelovej ceny za literatúru.

Preklad: Ján Štrasser, Peter Zajac

Réžia: Michal Vajdička

Dramaturgia: Daniel Majling

Scéna: Pavol Andraško

Kostýmy: Katarína Hollá

Hudba: Michal Novinski

Účinkujú: Martin Huba, Alexander Bárta, Táňa Pauhofová, Daniel Žulčák, Monika Šagátová,  Tomáš Maštalír, Diana Mórová, Ľuboš Kostelný, Jozef Vajda, Emília Vášáryová, Mária Schumerová, Michal Noga, Dušan Jamrich, Emil Horváth, Branislav Bystriansky, Ján Gallovič

Viac na http://www.snd.sk/ 

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.