Anketa k Veľkej noci

Napísal Michaela Conzarová 20. marec 2013

Blížia sa Veľkonočné sviatky. Mnohí z nás ich už neoslavujú, muži nechodia šibať, devy sa nenechávajú polievať a šibať.


Radšej sa vyberú do prírody, na prechádzky do lesa so svojimi štvornohými miláčikmi, alebo jednoducho  oddychujú. My sme sa niekoľkých hercov  spýtali, ako prežijú sviatky Veľkej noci.

Mária Kráľovičová: Pôjdem asi do Piešťan na wellness pobyt, alebo za deťmi do Prahy.

Ľubomír Feldek: Najprv vyšibem všetky ženy doma, manželku a dcéry, hoci ani jedna po tom netúži. Symbolicky ich pokvapkám štamperlíkom vody. Aj mi dajú cukrík. Kamarátky, ktoré by som išiel vyšibať nemám, alebo ešte nemám. No a asi budeme oslavovať, lebo manželka má 28.3. 70 rokov.

Katarína Hasprová: Utekám z domu, šibačky sú mi smiešne. Keď som bola malá, tak to bolo iné. Odídem z Bratislavy. Vlani som bola v Čechách, teraz chcem ísť do Tatier. Už ani výzdobu doma nerobím.

Marián Greksa: Chodím so psom do prírody. Ženu jemne vyšibem, aj polejem, ale jemne. Už ma to nebaví.

 

Nela Pocisková: Moja mama na sviatky rada vyzdobuje celý dom, všade sú kačičky, sliepočky, vajíčka. Mám to po nej, baví ma to vymýšľať si rôzne ozdôbky. Dokonca aj šibači chodia k nám. Niekoľkokrát  ma poriadne vyšibali, ale v poslednom čase jemne a poliali ma iba pohárom vody. Spomínam si na jednu Veľkú noc, keď Peter Modrovský vylial na mňa zo 6. poschodia vedro vody na hlavu. Myslela som si, že je po mne.

Thomas Puskailer: Rodičia mi dali tradíciu šibať a hľadať vajíčka. Teraz sa to posunulo do roviny pracovnej. Vždy na Veľkú noc pracujem. Tento rok si nazbieram vŕbové konáriky a spravím si sám korbáčik, s ktorým vyšibem moju manželku po slovensky.

Csongor Kassai: Keď som bol malý, chodil som šibať v Malom Kamenci. Už nechodím domov, tak ani nechodím šibať, ale radšej idem do fitka si zacvičiť a oddychujem tri dni. Akurát v piatok držím pôst, to je moja Veľká noc.


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.