Aké sú bezpečnostné opatrenia v detských zábavných centrách?

Pre svoje deti sa rodičia často uchýlia k tým najbezpečnejším a najprítulnejším možnostiam, ktoré sa pre deti budú vyskytovať. Pokiaľ chcete svoje dieťa niekde zabaviť, užiť si čas voľna alebo chcete pre dieťa nájsť perfektné miesto...

freepik_little_girl_playing

... kde bude tráviť čas, detské zábavné centrá sú jednou s tých najlepších možností. V článku sa môžete dočítať, aké bezpečnostné opatrenia v centrách platia a teda čo môžete očakávať pre vaše deti.

Atrakcie z kvalitných materiálov

Ako prvé môžeme očakávať predovšetkým silu konštrukcie a jej pevnosť. Atrakcie by mali byť vyrobené z tak kvalitných materiálov, ktoré dokážu vstrebávať silné nárazy detí a zároveň byť dostatočne pevné na udržanie väčšej hmotnosti naraz.

Výroba a vybavenie detských ihrísk je často podceňovaná téma a aj keď sú detské ihriská pre deti bezpečné, neponúkajú takú slobodu na hranie a zároveň ani dlhú životnosť atrakcií.

Povrchy pre bezpečnosť detí

Certifikované detské ihriská a ich vybavenie musia spĺňať určité prvky bezpečnosti a jednou z nich je kvalitný povrch. Ochranné povrchy, ktoré sú v uličkách, na atrakciách a dokonca aj na ich stenách zabezpečujú ochranu pri rôznych pádoch a minimalizujú riziko úrazu pri náraze. Sú skvelým doplnkom detských ihrísk a zároveň aj skvelou atrakciou pre deti vďaka jej mäkkosti a príjemnosti na dotyk.

Dozor nad detským ihriskom

Detské ihriská, ktoré majú vyššiu kapacitu často vyžadujú zodpovednú osobu za všetky deti, obzvlášť pokiaľ sa jedná o tých najmenších. Dozor zabezpečuje, že deti sa budú pohybovať v bezpečnom prostredí a nebudú odchádzať za hranice atrakcií a zároveň, že budú dodržiavať vopred stanovené pravidlá. Mnoho zábavných centier sa však snaží eliminovať tieto pravidlá čo najvyššou bezpečnosťou, čo v praxi znamená, že pre deti nie je veľká možnosť ublížiť si, no odzrkadľuje sa to často na slabých atrakciách.

Na druhú stranu, na väčšine certifikovaných detských ihriskách určite nájdete jasné pravidlá, ako sa môžu deti po areáli pohybovať a kde sú ich limity pri hraní. Tieto pravidlá by mali byť viditeľné pre všetkých návštevníkov.

Certifikáty a údržba ihrísk

Keď sa vytvára projekt na detské ihrisko často sa neberie do úvahy jeho starostlivosť a ani aké certifikáty obsahuje. Neodmysliteľnou súčasťou ihriska, ktoré spĺňa všetky normy a je naozaj bezpečné pre deti je pravidelná údržba. Úprava povrchov je kľúčová pre jej vysokú bezpečnosť a zároveň aj odolnosť proti pošmyknutiu, ktoré môžu u detí spôsobiť zranenia. Okrem vysokej kvality sa pravidelná údržba hodí aj k identifikovaniu potencionálnych hrozieb, porúch alebo iných hrozieb, ktoré by spôsobili nepríjemné situácie.

S ohľadom na hravosť, pohyblivosť a zvedavosť detí nie je vôbec žiadnym prekvapením, že detské zábavné centrá musia byť v najlepšom možnom stave, aby zaručovali bezpečnosť aj pre tých najhravejších a najzvedavejších. Kombináciou kvalitných materiálov, bezpečnostných povrchov, dozorom nad ihriskom a pravidelnými údržbami prinesiete do vášho projektu spoľahlivosť a vernosť rodičov, ktorí chcú pre svoje deti to najlepšie, kdekoľvek sa dá.

Zdroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.