Prečo sa tešiť do školy?

Zahájenie školského roka sa pomaly ale isto blíži a niekedy to je pre deti, hlavne tie staršie, stres a obavy z nových školských povinností. Lúčenie s dlhými prázdninami a voľným programom býva náročné, ale veľmi jednoducho sa to dá spríjemniť a uľahčiť.

kids_waterdrop_823

Pripravte im chutnú desiatu, ktorá im pomôže pripraviť sa na zmeny. Navyše v dnešnej dobe sa dá vymyslieť naozaj lákavá a zdravá desiata spolu s kvalitným pitným režimom, ktorý s náladou detí dokáže robiť zázraky.

Pri výbere nápoja pre deti sa vyhnite tým, ktoré obsahujú kofeín alebo vysoký obsah cukru, ako sú niektoré džúsy a balené čaje. Majú vysoký obsah cukru a odvodňujú organizmus. Voda je nevyhnutnou tekutinou pre hydratáciu tela, pretože neobsahuje cukor a prísady. Európsky úrad pre bezpečnosť potravín odporúča minimálnu spotrebu 1,3 litra tekutin denne pre deti vo veku od 4 do 8 rokov a približne 1,7 litra denne pre deti staršie ako 9 rokov.

Perfektný nápoj, ktoré obľubuje každý školák je ľadový čaj, ideálne domáci. Ak nie je na jeho prípravu čas, stačí siahnuť po obľúbenom Microdrinku ICE TEA z limitovanej edície, ktorý vďaka svojej intenzívnej chuti zaručí, že deti budú dodržiavať správny pitný režim aj v škole. Ikonické príchute PEACH, LEMON alebo BLUEBERRY sú perfektnou voľbou a to všetko bez cukru.
Spolu s pravidelným príjmom vody by deti mali jesť veľa ovocia a zeleniny, pretože majú tiež vysoký obsah vody a pomáhajú im zostať hydratované. Na desiatu zabaľte jedlá, ktoré sa dajú ľahko jesť v škole, ako sú vajcia alebo avokádo. Tie vďaka vysokému obsahu zdravých tukov prispievajú k tvorbe acetylcholínu, mozgovej chemickej látky zodpovednej za pamäť a učenie.

mikrodrink_waterdrop_17823

Naučte svoje dieťa robiť udržateľné rozhodnutia

Mladšie generácie sú ochotné meniť sa a túžia po ochrane životného prostredia, takže im môžeme vštepiť návyky, ktoré nemusia z dlhodobého hľadiska meniť. Prvým krokom by mohlo byť vzdanie sa plastových nádob, ktoré znečisťujú životné prostredie a sú aj škodlivé pre organizmus. Jednou z udržateľných možností sú waterdrop® nerezové fľaše, ktoré s objemom 400 ml a moderným designom v žiarivých farbách upútajú pozornosť nielen malým deťom, ale aj teenagerom. Fľaše navyše dokážu udržať nápoj studený až 24 hodín a horúci 12 hodín.

Privítajme september vo veľkom štýle a hlavne bez stresu!

Viac informácií nájdete na www.waterdrop.sk alebo v našom kiosku, v bratislavskom Auparku.

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.