Ako vybrať dobrú chlapčenskú zimnú bundu pre vaše dieťa?

Keď vyberáte zimnú bundu pre svojho syna, dávate si záležať na množstve faktorov. Musí byť dostatočne teplá, praktická, nepremokavá a navyše trendy. V ponuke je mnoštvo rozmanitých štýlov a modelov, no vybrať ten pravý nie je jednoduché.

shutterstock_winter_car_boys_23

Aby sme vám to uľahčili, ponúkame vám pár základných rád, ktorých by ste sa mali držať.

Azda najdôležitejšie je zvoliť si bundu, ktorá je ušitá z toho správneho materiálu a disponuje kvalitnou výplňou, ako je vlna alebo páperie. Udržanie tepla bude v takomto prípade mimoriadne účinné a váš poklad bude chránený aj v extrémne nízkych teplotách. Zaznávať však nemusíte ani výplň z umelých vlákien, pretože v súčasnosti sa už vďaka moderným technológiám kvalitou vyrovnajú prírodným materiálom. 

Najdôležitejšia je praktickosť

Chlapčenská zimná bunda musí byť nepremokavá a ochraňovať pred snehom i dažďom. Nemenej dôležitý je tiež samotný strih. V dolnej časti by mala byť bunda rozhodne ukončená nejakým patentom či šnúrkou na sťahovanie, aby sa studený vzduch nedostal pod oblečenie. Zimné bundy pre chlapcov by mali mať ideálne dĺžku pod zadok, ktorá ochráni kríže. Ak má váš synček tendenciu ľahko sa prehrievať, vyberte si variant so zabudovanými vetracími panelmi, ktoré umožnia regulovať teplotu. Rukávy by mali byť tiež ukončené patentom a na nezaplatenie je kapucňa.

Dôležité je tiež myslieť na funkčnosť a pohodlie. Deti ocenia množstvo vreciek, v ktorých si môžu ukryť svoje drobné poklady. Pokiaľ máte doma typického chlapca, zrejme nebude najvhodnejšie kupovať mu bundu v svetlých odtieňoch. Inak sa môže stať, že ju budete musieť prať naozaj takmer denne. Nie je však ani nutné siahať vyslovene po tmavých nudných farbách. Odporúčame niečo medzi - čo je ozvláštnené farebnou grafickou potlačou. Chlapčenské zimné bundy už majú v súčasnosti naozaj atraktívny dizajn, takže nie je problém nájsť tú pravú.

Nevyberajte bez synčeka, doprajte mu možnosť prejaviť svoj vkus

Myslite tiež na to, že váš syn je vyhranená osobnosť a pokiaľ má viac ako štyri roky, určite má svoj vlastný vkus a nemusí sa mu páčiť to, čo sa páči vám. Vyberajte preto bundu spolu s ním, nechajte mu zvoliť si aspoň z dvoch modelov, ktoré by ste mu odporučili a doprajte mu pocit, že má rozhodujúce slovo. Zaručene potom bude svoju zimnú bundu milovať. 

Zdroj foto: Olya Humeniuk / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.