Dokáže koberec niečo deti naučiť? Áno, ak kúpite ten správny

Zabaviť dieťa nie je vždy také jednoduché. Rodičia o tom vedia svoje. Keď si myslia, že sa im konečne podarilo dieťa niečím zabaviť, tak ich malá ratolesť tomu odrazu prestane venovať pozornosť. Deťom niekedy stačí veľmi málo.

shutterstock_190223

So zvieratkami, rozprávkové motívy, kvetinky či autíčka. Na detských kobercoch nájdete skutočne čokoľvek. Vybrať koberec do detskej izby pre to nie je ľahké – existuje ich príliš veľa. Vy však môžete vybrať taký koberec, s ktorým sa dieťa dokáže zabaviť.

Ako sa dá zabaviť s detským kobercom?

Počítanie

S jednofarebným kobercom sa deti príliš nezabavia. Ak však vyberiete koberec plný rôznych zvieratiek, bodiek, kvetiniek či dopravných značiek, deti sa môžu zabaviť aj tým, že budú jednotlivé tvary alebo veci na koberci počítať.

Učenie sa angličtiny

Ak zoženiete koberec, ktorý znázorňuje napríklad farmu, deti si môžu opakovať sa po anglicky povedia jednotlivé zvieratká. Angličtina je v dnešnej dobe priam nevyhnutná pre prácu v rôznych oblastiach, preto sa ju deti začínajú učiť už od škôlky. Využiť môžete aj vyššie uvedený tip – počítanie v angličtine.

Rozvíjanie logického myslenia

Existujú aj koberce, ktoré znázorňujú bludisko, či rôzne poprepletané cesty. Deti sa tak môžu zabaviť tým, že sa budú snažiť nájsť tú správnu cestu. V tomto prípade je lepšie mať jeden z kusových kobercov, aby cesta skutočne niekde končila. Pri dlhých metrážnych kobercoch by končila doslova v stene.

Ako môžete vidieť, aj taká jednoduchá vec ako koberec vie slúžiť na zabavenie detí. Koberec do detskej izby by ste vyberali tak či tak, odporúčame vám preto vybrať koberec, ktorý bude mať okrem estetického aj praktické využitie.

Zdroj obrázku: Nina Buday / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.