Prečo si vybrať športový kočík? Prezradíme vám jeho výhody

Ak čakáte bábätko, je možné, že ste už premýšľali nad výberom kočíka. Mnoho mamičiek sa však pri výbere riadi najmä estetickou stránkou a na tú praktickú príliš nemyslia. Kočíkov existuje niekoľko druhov ale len v niektorých sa krásne prelína funkčnosť a estetika. Ktorý typ kočíku medzi tieto druhy patrí?

Jednoducho povedané, športové kočíky vám uľahčia život. Športový kočík využijete aj pri bábätkách, aj pri malých deťoch. Preto si môžete kúpiť jeden a vydrží vám prvých pár rokov. Aké sú jeho ďalšie výhody?

Pre bábätká

  • Bábätká spočiatku v kočíku len ležia, preto potrebujú pevné a pohodlné podložie, ktoré im poskytne komfort. Čoskoro však budú chcieť aj sedieť. Športové kočíky sú zväčša vyrábané tak, aby v ňom mohlo dieťa ležať aj sedieť. Kočík stačí otočiť. Preto má takýto kočík bočné pásy, ktoré budú dieťa pri sedení zaisťovať.
  • Malé dieťa začína spoznávať svet okolo seba. Práve vďaka tomu, že bude v kočíku sedieť, uvidí okolo seba veľa nových vecí a bude tak môcť lepšie spoznávať nové miesta či ľudí.
  • Športový kočík má v spodnej časti úložný priestor, ktorý určite oceníte.

Pre malé deti

  • Deti, ktoré sa naučia chodiť, by najradšej nerobili nič iné. Avšak po chvíli ich môže chôdza unaviť. Športový kočík je skvelým riešením na unavené detské nohy. Dieťa do kočíka jednoducho posadíte a zapnete okolo neho pásy.
  • Výhodou je, že mnohé športové kočíky sa dajú úplne zložiť a nevážia veľa. Preto sa môžete vybrať aj na výlet autom so zloženým kočíkom a následne len jedným pohybom zložíte naspäť.
  • Ak si chcete počas prechádzky aj zašportovať, športové kočíky sú skvelým nástrojom na to, ako to urobiť. Mnohé sú navrhnuté tak, aby ste počas kočíkovania mohli bežať alebo byť na korčuliach.

Ak ešte stále váhate nad tým, či si športový kočík kúpiť, nechajte si poradiť od odborníkov v predajniach. Ochotne zodpovedajú na všetky vaše otázky a pomôžu vám s výberom!

shutterstock_kocik

Zdroj obrázka: FamVeld / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.