Pero navrhnuté odborníkmi a špeciálne pre prvákov

Pre prváčika je prechod z bezstarostného prostredia škôlky do školských lavíc často náročný. Zmena je o to náročnejšia, ak dieťa nemá osvojený správny úchop písacieho náčinia. Doprajte preto svojej ratolesti nový roller STABILO EASYoriginal Graffiti Edition, ktorý cestu k prvým písmenkám značne uľahčí.

stabilo 0619

STABILO totiž tento roller navrhlo v spolupráci s vývojármi a poprednými odborníkmi na ergonómiu špeciálne pre predškolákov, respektíve prvákov. Roller disponuje novou optimalizovanou úchopovou zónou z nekĺzavého materiálu, ktorá je koncipovaná tak, že je ukazovák vedený do opozície voči palcu. „Dieťa by malo držať písacie náčinie špičkami palca a ukazováka, pretože tam je najväčšia citlivosť prstov,“ radí špeciálna pedagogička, Mgr. Světlana Drábová. Roller má navyše pridanú novú plôšku v spodnej časti úchopovej zóny pre prostredník, vďaka čomu detské prsty intuitívne navádza k správnemu úchopu pera. Malým školákom tiež pomáha v boji proti predčasnej únave ruky či proti bolestiam ruky pri písaní. Potvrdzuje to aj výskum špeciálnej pedagogičky, Mgr. Martiny Simonidesovej, ktorá EASYoriginal Graffiti Edition testovala na 77 deťoch 1. a 2. triedy. „Väčšina detí uchopila roller intuitívne správne, a to bez akýchkoľvek inštrukcií. Deti, ktoré neuchopili roller správne na prvýkrát, si ho vzápätí pri písaní nastavili do správnej polohy samy, niektoré po mojom upozornení,“ povedala Simonidesová.

EASYoriginal Graffiti Edition disponuje vymeniteľnou náplňou (0,3 mm pre tenšiu stopu a 0,5 mm pre hrubšiu stopu) a s každou novou náplňou získate aj nový hrot. Keďže ide o ergonomický roller, variant pre pravákov a ľavákov je samozrejmosťou. K dispozícii sú tri farebné kombinácie s čiernym graffiti dizajnom a každý roller je unikátny – rovnako ako vaše dieťa.

s_stabilo0619

Odporúčaná maloobchodná cena EASYoriginal Graffiti Edition je 6,95 eur.

1 Komentár

  • Komentár Martina Michaliková %PM, %23 %784 %2019 %17:%jún napísal Martina Michaliková

    b) má optimalizovanú úchopovú zónu

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.