Školské batohy pre malých i veľkých školákov

Školské batohy nie sú iba pre väčších školákov, ale sú i modely určené špeciálne prváčikom. Špeciálna ergonomická chrbtová konštrukcia napomáhaudržať tvar batohu, zabezpečuje optimálnerozloženie váhy a šetrí tak chrbát aj tých najmenších školáčikov. 

Široké polstrované popruhy zase batoh pevne usadzujú na chrbte a neskĺzavajú z ramien. Pri výbere školského batohu by ste mali vziať  do úvahy nielen výšku a celkovú konštrukciu dieťaťa, ale tiež šírku ramien. 

19burton

Školský batoh Burton

Je množstvo školských batohov a špeciálne určených pre školákov prvých a druhých tried. Potom sú ale batohy, ktoré im vydržia celý prvý stupeň. Tie potom nahradia až batohy pre druhý stupeň, ktoré majú zase iné špecifiká. Každý má iné požiadavky a predstavy a vzhľadom na individuálnu postavu každého školáčika je vhodné batoh starostlivo vyskúšať. Pokiaľ na chrbte nesedí, je potrebné vybrať iný model. I keď sa to nezdá, už prváci nosia v taškách veľa učebníc, pomôcok a batoh je potom dosť ťažký. Preto je potrebné čo najviac odľahčiť chrbát a váhu mať rozloženú, s čím pomôžu ergonomické prvky a pevný bedrový pás.

Ďalším kritériom pri výbere školských batohov je dostatok reflexných prvkov. Dieťa sa bude pohybovať v prevádzke a čím viac bude vidieť, tým lepšie.

Nezávadnosť materiálu i samotného batoha je snáď samozrejmosťou. Ale pre istotu to spomenieme. Máteo niektorom výrobku pochybnosti, nezdá sa vám? Pýtajte sa priamo obchodníka. A pokiaľ nedostanete uspokojujúcu odpoveď, radšej zvoľte iný batoh.

To, ako školský batoh vyzerá, nie je tak dôležité pre vás, ale predovšetkým pre toho, kdo ho bude nosiť. Vyberajte teda design batoha podľa jeho vkusu. Pokiaľ obstarávate batoh na viac rokov, mali by ste zvoliť skôr neutrálny nadčasový design.

Široký výber prvotriednych výrobcov

Nechcete sa zamerať na jedného výrobcu, ale vyberať z väčšej ponuky? Nahliadnite do e-shopu www.bagalio.sk. Nájdete tu množstvo školských a mestských batohov od najrôznejších výrobcov. Medzi tie najobľúbenejšie patria batohy ErgobagBagmaster, Topgal, Emipo a Boll. A keď si neviete rady, obráťte sa na ich zákaznícku linku, radi vám s výberom poradia.

19ergobag

Školský batoh Ergobag

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.