České zámky I.

Napísal CzechTourism 15. júl 2014

Rovnako, ako sú umiestnené slávne zámky na francúzskej Loire, sú roztrúsené rodové sídla na východočeskej rieke OrliceKaždé z nich má osobité kúzlo a svojich návštevníkov.


Spoločne tak tvoria ojedinelú ukážku života českej šľachty v regióne Orlických hôr a Podorlicka. Dodnes tam môžu návštevníci stretnúť potomkov rodov Kinských, Bubnov či Sternbergov. V prvej časti nášho cestovateľského seriálu, sme sa zamerali na návštevu dvoch zámkov, ktoré sú ideálne pre rodiny.  

Zámok Potštejn – raj pre rodiny s deťmi

Zámok Potštejn, ktorý bol postavený grófom Jánom Ľudovítom Harbuval Chamaré v roku 1749, je ideálnym miestom pre malých aj veľkých, pre jednotlivcov i skupiny, pre tých, ktorí hľadajú históriu a kultúru, ale i pre tých, ktorí chcú prežiť niečo skutočne nevšedné.

 

Tip: Novozrekonštruovaný zámok Potštejn ponúka mnoho zaujímavých atrakcií a kultúrnych zážitkov, ako napríklad klasické prehliadky zámockých interiérov, Bubákov, Pohádkov, zábavné prehliadky v barokových kostýmoch, nočné prehliadky, zámockú cukráreň, ubytovanie na zámku, zámocký park, svadobné obrady na zámku a mnoho ďalšieho.


Zámok Častolovice – zámocký park i zverinec

Súkromný renesančný zámok Častolovice je vo vlastníctve Diany Phipps Sternbergovej. Okrem zaujímavého interiéru zámku, ktorý je bezbariérový a ponúka tiež prehliadky pre nevidomých, sú hlavnými turistickými atrakciami zámocký park, zverník s bielymi danielmi, rozárium a zámocký zverinec.

 

Tip: K najobľúbenejším miestam patrí nepochybne zámocký zverinec, kde si môžu predovšetkým najmenší návštevníci pohladkať lamy, poníky, göttingenské prasiatka, kamerunské kozy a ďalšie zvieratká. Založila ho majiteľka zámku s cieľom vytvoriť tzv. „petting farm“, kde majú možnosť deti pohladkať si rôzne druhy domácich i cudzokrajných zvierat, ktoré dovtedy videli napríklad len v knižkách alebo na obrázkoch.


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.