Jungfrau (I.)

Údajne najkrajšou časťou Álp je oblasť rozkladajúca sa pod 4.258-metrovou horou Jungfrau v strednej časti Švajčiarska (južne od Bernu).

>> Móda >> Aktuálne >> Jungfrau (I.)

Kto by odolal prírodným krásam Švajčiarska...?! Napríklad úchvatnej panoráme vždy zasnežených vrcholov - Wetterhorn (3.701 m), Schreckhorn (4.078 m), Eiger (3.970 m), Mönch (4.099 m), Jungfrau (4.258), Breithorn (3.782 m) a Tschingelhorn (3.557 m) - zvlášť pri pohľade z 2.971-metrov vysokého Schilthornu, ktorý sa vypína oproti nim...

Z centra oblasti Jungfrau - Interlaken - ležiaceho medzi jazerami Brienzer See a Thuner See sa turisti dostanú do "mestečiek" ležiacich na svahoch spomenutých kopcov - v Lauterbrunnene, Wengene alebo čarovnom Mürrene je množstvo príjemných hotelov a penziónov, kde sa možno ubytovať; treba sa však pripraviť na skutočnosť, že ide o najdrahšie turistické stredisko vo Švajčiarsku. (Výhodné je zabezpečiť si ubytovanie cez internet. Napr. dve izby s kuchyňou a ďalším vybavením pre štyri osoby stoja v penzióne neďaleko Lauterbrunnenu cca 5.000 Sk.)

Oblasť pod Jungfrau je turistický raj. Ponúka turistické trasy, z ktorých si vyberie určite každý. No a pre tých, ktorí presúvanie "po vlastných" nepokladajú za veľkú zábavu, sú k dispozícii desiatky lanoviek a vláčikov (krajina je nimi priam prešpikovaná). No a v prípade, že si kúpite spiatočný lístok na Schilthorn (filmoval sa tu jeden z príbehov Jamesa Bonda), ale dodatočne v sebe objavíte turistickú vášeň, dostanete za úseky, ktoré ste absolvovali peši, peniaze späť.

Pokiaľ ide o vlaky v tejto oblasti, odporúča sa kúpa päťdňového lístka, ktorý platí pre väčšinu miestnych spojov. Cestovať vlakom, ktorý sa prediera skalným masívom, pričom konečná stanica je vo výške 3.454 metrov, je určite nezabudnuteľný zážitok... V budove stanice je navyše observatórium, rozhľadňa, galéria do ľadu vytesaných sôch a ďalšie atrakcie. Pravým turistom zasa srdce zaplesá pri pohľade na kopce o tisíc metrov nižšie, kde sa kľukatia turistické cestičky vedúce po dlhých hrebeňoch...

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.