Spoznajte krásy Nemecka

Patríte aj vy k nadšencom zimných športov a neviete sa už dočkať, kedy si obujete lyže a spustíte sa dole svahom? Uprednostňujete zahraničnú lyžovačku pred tou na Slovensku? Stop! Skôr než nasadnete do auta a vydáte sa do Rakúska, ktoré pravdepodobne upřednostňujete, máme pre Vás jeden tip. 

1_ga_pa_22

Čo takto vyskúšať zjazdovky v Nemecku, krajine, ktorá je preslávená svojimi lyžiarskymi strediskami, ktoré sú mimochodom lacnejšie jako v Rakúsku? Jednoznačne najznámejšie v Bavorsku. To je Garmisch  - Partenkirchen. Podľa odborníkov však nejde len o najznámejšie stredisko, ale aj najlepšie. Nachádza sa v južných Bavorských Alpách a v roku 1936 sa tu konala zimná olympiáda. Už vtedy boli v stredisku vybudované kvalitné športové areály, ktoré sa s ubiehajúcimi rokmi neustále modernizujú a skrášľujú.

Garmisch – Partenkirchen je synonymom zimných športov. Sedem mesiacov krásneho snehu, 60 kilometrov zjazdoviek, nedotknuté svahy s hlbokým snehom, jediné ľadovcové lyžiarske stredisko v Nemecku. Toto všetko a mnoho ďalšieho v Ga-Pa nájdete.

Garmisch a Partenkirchen boli pôvodne dve samostatné dedinky s prekrásnymi historickými centrami, nádhernou okolitou krajinou, množstvom kultúry a veľkou dávkou bavorskej srdečnosti. Napriek malebnosti tohto miesta, to, na čo by ste mali svoju pozornosť upriamiť najviac, sú samotné svahy. Dodnes tu funguje legendárna zjazdovka Kandahar, ktorá je každoročne dejiskom svetového poháru v alpskom lyžovaní. Lanoviek a zjazdoviek je v celej oblasti požehnane, medzi najznámejšie svahy patria jednoznačne Kreuzeck, Hausberg, či Osterfelderkopf. Najväčšiu ponuku tratí má areál Classic, v ktorej sa nachádza aj najdlhšia, už spomínaná zjazdovka Kandahar. Jazdiť na nej môžete do konca marca, no často krát aj dlhšie. Ak sa vám spomínané svahy budú vzhľadom na ich popularitu zdať príliš preplnené, neváhajte vyhľadať o čosi menej navštevované svahy Bernadein, Hochalm či Längenfelder.

Zjazdovky pod úpätím najvyššej hory Nemecka Zugspitze (2962 m n.m.) ponúkajú lyžiarom pochopiteľne aj kvalitné občerstvenie. Medzi najvychytenejšie patrí reštaurácia Zugspitze Sonn Alpin, ktorá ponúka napríklad aj netradičné ázijské špeciality, či Bayerhaus, kde si pochutnáte na typickej alpskej kuchyni. Po dolyžovaní sa oplatí navštíviť samotné údolie Garmisch – Partenkirchenu, ktoré je plné kaviarní, diskoték či pamätihodností. Pri potulkách mestečkom by ste nemali vynechať Bräu-strübel, unikátne a najznámejšie pohostinstvo v širokom okolí.

2_ga_pa_22

Dala vám celodenná lyžovačka poriadne zabrať a najbližších pár hodín by ste chceli stráviť relaxovaním a v teple? V tom prípade využite jedno z množstva wellness centier, kde sú whirpooly, biosauny, fínske sauny, či parné kúpele úplnou samozrejmosťou.

Keď to zhrnieme, Garmisch-Partenkirchen je jedinečné stredisko vhodné pre všetky vekové generácie športovcov. Na svoje si tu prídu aj začiatočníci, rovnako tak freerideri, ktorí sa po adrenalínovom zjazde vydajú na ľadovú stenu do areálu zimných ľadových športov. 

Pre viac informácií neváhajte navštíviť stránku www.germany.travel. awww.facebook.com/NemeckoTuristickaZeme

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.