Aké požiadavky by malo spĺňať baby friendly ubytovanie?

Cestovanie s deťmi nemusí byť nekomfortné a komplikované. Je však nutné vybrať si správnu lokalitu a takisto ubytovanie. Od ubytovacieho zariadenia sa odvíja to, ako sa na dovolenke budete cítiť a či sa zabavia nielen dospelí, ale aj tí najmenší členovia rodiny.

Ak máte pred sebou výber dovolenky aj ubytovania, dbajte na základné požiadavky, ktoré musí spĺňať každý baby friendly hotel, apartmán či chata.

1_040722

Baby friendly požiadavky

Ubytovanie pre rodiny s deťmi musí spĺňať niekoľko požiadaviek, ktoré zaistia, že dovolenka bude skutočným oddychom a nie nepríjemným zážitkom, na ktorý budete chcieť zabudnúť. Čo všetko by mali hotely, apartmány alebo iné typy ubytovacích zariadení poskytovať?

●      Detské ihrisko – môže byť vonkajšie, prípadne aj vnútorné. Ak sa nachádza vonku, malo by byť kryté, aby sa v ňom deti mohli zahrať aj vtedy, keď bude pršať.

●      Detská postieľka – môže byť v cene pobytu alebo za príplatok. Zaistíte si, že dieťa nebude musieť spať na manželskej posteli medzi vami a vaším partnerom.

●      Detská stolička – mala by sa nachádzať v každej reštaurácii, ktorá je súčasťou hotela. Vďaka tejto stoličke sa naje nielen dieťa, ale aj vy, pretože sa nebudete musieť báť, že spadne.

●      Praktické príslušenstvo – okrem stoličky poskytujú hotely aj ďalšie príslušenstvo, ako napríklad vaničky na kúpanie, nočníky, župany, podbradníky a množstvo ďalšieho.

●      Dieťa zadarmo – benefit, ktorý využívajú mnohí rodičia na Slovensku aj za hranicami. Poskytujú ho väčšie i menšie rezorty. Vo väčšine prípadov je benefit určený pre deti do 6 rokov.

●      Animačné programy – skvelý spôsob, ako dieťa na niekoľko hodín zabaviť. Výhodou animačných programov je to, že sú vhodné pre mladšie aj staršie vekové skupiny.

●      Detský kútik – podobne ako animačné programy, aj detské kútiky dokážu doslova zázraky. Deti v nich vedia stráviť hodiny. Najlepšie je, keď sa kútik nachádza v blízkosti kaviarne, odkiaľ svoje ratolesti môžete sledovať.

●      Rodinná izba – väčšie izby určené pre troj alebo štvorčlenné rodiny. Niektoré hotely disponujú aj veľkými apartmánmi, ktoré sú vhodné pre viacpočetné rodiny.

2_040722

Tipy na ubytovanie na Slovensku

Keď už viete, čo by malo baby friendly ubytovanie poskytovať, môžete začať jednotlivé zariadenia hľadať. Ak by ste si chceli celý proces uľahčiť, inšpirujte sa našimi tipmi:

●      Village Resort Hanuliak – nachádza sa v krásnom prostredí Malej Fatry a okrem detského kútika poskytuje deťom aj lezeckú stenu. Rodičov potešia takisto vírivky, masáže, sauny a fitness centrum.

●      Wellness Hotel Patince – poskytuje rodinám s deťmi prebaľovacie pulty na toaletách, detské stoličky v reštaurácii, detskú postieľku v izbách a možnosť stráženia detí. Zaujímavosťou sú špeciálne pobyty pre rodiny.

●      Hotel Strachanovka – nájdete ho v prostredí Jánskej doliny pri obci Liptovský Ján. Rodiny čakajú útulné izby a väčšie apartmány, detský kútik, herňa so stolným tenisom a futbalom, a wellness. Pre najmenších budú príťažlivé aj atrakcie ako pieskovisko, trampolína či detské ihrisko.

●      Hotel Koliba Gréta – nachádza sa v blízkosti Liptovskej Mary v obci Liptovská Sielnica. Deťom poskytuje detské menu, stoličky, nočník, postieľku, prebaľovací pult, kútik aj ihrisko.

3_040722

Perfektná dovolenka s celou rodinou

Pre väčšie či menšie deti nie je nič lepšie, ako vycestovať ďalej od svojho domova a spolu s celou rodinou prebádať zaujímavé miesta. Ak ste doteraz so svojimi ratolesťami necestovali, pretože ste nevedeli ako, efektívnym riešením sú baby friendly hotely. Tie poskytujú doplnkové služby, ktoré ocení každý rodič. Vyberte si jednu z možností prostredníctvom najväčšieho ubytovacieho portálu Hauzi a naplánujte si dovolenku snov.

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.