Zakázané destinácie sveta, ktoré s deťmi nikdy nenavštívite!

Napísal Kristína Chudá 10. august 2021

Dovolenky či rôzne rodinné tripy sú v týchto „covid časoch“ zastavené. No existujú na našej planéte miesta, o ktorých môžete len rozprávať. Čo takto si s drobcom spraviť „deň cestovania“ predstaviť mu miesta, ktoré nikdy neuvidíte.

warning_trip

Prečo? Po prvé preto, že je to zakázané, po druhé, môže na Vás číhať smrť.

JASKYNE LASCAUX, FRANCÚZSKO

Pri objavovaní histórie ľudskej rasy existuje jedno pozoruhodné miesto, ktoré poskytuje obrovské dedičstvo. Jaskyne Lascaux na juhozápade Francúzska ukrývajú v sebe ohromujúce paleolitické obrazy, ktorých vek sa odhaduje na 20 000 rokov. Obrazy, ktoré zdobia steny jaskyne, sú strašidelne živé a zobrazujú jelene, dobytok, bizóny, mačky či ďalšie zvieratá. Ale najneuveriteľnejšie zo všetkých obrazov je Sála býkov, ktorá je známa svojimi štyrmi nástennými maľbami, z ktorých jedna je dlhá 17 stôp.

Jaskyne boli zakázané pre verejnosť od 60. rokov, pretože boli napadnuté hubami a čiernymi plesňami, ktoré škodia ľudskému zdraviu. Navyše ľudská prítomnosť sa považuje za deštruktívnu pre umelecké diela.

JEDOVATÝ HADÍ OSTROV, BRAZÍLIA

Asi 93 míľ od pobrežia Sao Paulo v Brazílii sa nachádza Ilha da Queimada Granda, tiež známy ako Snake Island teda Hadí ostrov. Čomu vďačí za tento titul? Vedci odhadujú, že na 10 m2 je tu jeden až päť hadov. Hady, konkrétne zlaté kopijovité hlavy, sú známe svojim jedom, ktorý doslova rozpadá mäso v okolí jeho uhryznutia. Stále by ste Hadí ostrov chceli navštíviť?

PRÍSNE TAJNÁ ZÓNA 51, AMERICKÁ NEVADA

Ide o jednu z najzáhadnejších oblastí sveta. Nachádza sa na juhu Nevady, kde je vojenské letisko. No využíva sa na účely, o ktorých bežní smrteľníci ani len netušia. Ide o tajný vývoj a testovanie prototypov vojenských lietadiel, no mnohí veria, že sa tu skúmajú a testujú mimozemské civilizácie. Jedna vec je však istá. Pokus o vstup do zakázaného priestoru by bol veľmi nezodpovedný, pretože pozemky sú chránené mínami a inými obrannými prostriedkami.

SEVERNÝ SENTINEL S KANIBALMI, INDIA

Na ostrove North Sentinel v Andamanskom reťazci v Bengálskom zálive žijú domorodci, ktorí sú proti vplyvom moderného sveta. Obyvatelia Sentinely, ktorí žijú na ostrove, odmietajú komunikáciu s ľuďmi zvonka a sú ochotní násilím chrániť svoj ostrov. Po vlne cunami v roku 2004, keď indická pobrežná stráž preletela nad ostrovom, sa údajne z lesov vynorili muži, aby strieľali šípy do vrtuľníka, ktorý ani nepristál.

Obyvatelia tu žijú asi 60 000 rokov a vďaka ochrane indickej vlády, ktorá zakazuje návštevníkov každého druhu, úspešne odoláva antropológom, úradom a turistom.

STRAŠIDELNÝ OSTROV POVEGLIA, TALIANSKO

Maličký ale poriadne desivý. Ostrov v severnom Taliansku. Po celé storočia bol ostrov s pevnosťou určený na ukladanie mŕtvol z dôb moru či cholery. Začiatkom 20. storočia sa Poveglia stala azylom pre duševne chorých. No povrávalo sa, že sa tu experimentuje na pacientoch. Dnes je ostrov opustený, s výnimkou duchov zmučených duší, ktoré tam kedysi žili. Turisti a miestni obyvatelia majú zakázané tento ostrov navštevovať.

BOHEMIAN GROVE, SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ

V kalifornských lesoch sa každý rok stretáva temný a kontroverzný tajný klub - ktorého členmi bolo najmenej 5 amerických prezidentov.  Bohemian Grove je kemping v okrese Sonoma v Kalifornii. V júli sa v Grove koná dvojtýždňový bacchanalianský zraz pre VIP po celom svete. Medzi minulých i súčasných členov patria prezidenti USA, členovia vlády, obchodní vedúci, umelci a hudobníci.

Táto udalosť má príslovie „Weaving Spiders Come Not Here“ znamená, že v areáli podniku sa nesmie obchodovať. Hovorí sa aj o tom, že Bohemian Grove hostil v roku 1942 plánovacie stretnutie projektu Manhattan, ktorého výsledkom bola atómová bomba, čo sa však nedá dokázať. Členstvo je vysoko exkluzívne.

VEĽKÁ SVÄTYŇA ISE, JAPONSKO

Odhaduje sa, že v ostrovnom štáte je viac ako 80 000 svätýň. Ale žiadna nie je dôležitejšia ako veľká svätyňa Ise, zložitý chrám, ktorý je vďaka detailom svojej architektúry jedným z najdrahších v krajine.

Svätyňa je prestavovaná každých 20 rokov (za miliónovú cenu), aby symbolizovala šintoistickú tradíciu smrti a obnovy prírody. Aktuálna iterácia bola postavená v roku 2013. A pokiaľ nie ste členom japonskej cisárskej rodiny, nie je šanca, že vôbec vstúpite do posvätných siení tejto starodávnej významnej japonskej kultúry.

VATIKÁNSKE TAJNÉ ARCHÍVY, VATIKÁN

Mystika náboženstva nemôže byť odhalená a preto je Vatikánska knižnica strážená najprísnejšou stážou na svete. Storočia tajomstiev a záhad zostávajú v trezoroch Vatikánu. Ukrývajú sa tu štátne papiere, účtovníctvo či dôkazy o démonoch, mimozemšťanoch a dokonca aj údajný príspevok Cirkvi k fašizmu v polovici 20. storočia. Do trezoru môžu iba povolení, tí najkvalifikovanejší vedci a pedagógovia, a to iba po dôslednej kontrole a na určitý čas.

HEARD ISLAND, AUSTRÁLIA

Že nevedno, kde je koniec sveta? Vieme to presne, je to Heard ostrov. Jeden z najodľahlejších ostrovov na svete, ostrov Heard technicky patrí k Austrálii, ale nájdete ho niekde medzi Madagaskarom a Antarktídou. Ostrov je známy svojimi dvoma aktívnymi sopkami, ale väčšinou je dôkladne pokrytý ľadom. Medzi obyvateľov patria tulene, vtáky a štyri druhy tučniakov. Ľudia ho nesmú navštevovať, hoci neďaleké McDonaldove ostrovy sú povolené iba zo „závažných vedeckých dôvodov“.


https://www.farandwide.com/s/forbidden-destinations-398b80e7688c4c77

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.