Najnavštevovanejším ostrovom sveta je Malorka

Napísal TS Kiwi.com 08. august 2021

Pláže ako zo sna, malebné dedinky, vycibrená kuchyňa a pomaly plynúci čas robí z ostrovných destinácií tie najvyhľadávanejšie prázdninové ciele. Nič na tom nezmenila ani pandémia, ktorá už druhýkrát ovplyvnila cestovanie počas letných prázdnin.

dovolenka_kufor0918

Práve naopak, popularita ostrovov v týchto časoch vzrástla. Zo stovky najčastejšie rezervovaných destinácií v roku 2021 tvoria ostrovné štáty približne 20 percent, čo predstavuje medziročný nárast o 6 percent v porovnaní s rokom 2020. Podľa globálnych dát spoločnosti Kiwi.com sa na samotnom vrchole rebríčka najobľúbenejších ostrovov nachádza Malorka, rovnako ako v rokoch 2018, 2019 a 2020. Baleársky ostrov bol tento rok tiež najvyhľadávanejším zo všetkých ostrovov, Kiwi.com doteraz zaregistrovalo celosvetovo viac než 300 miliónov vyhľadávaní destinácie Palma de Mallorca.

Priemerná doba pobytu na Malorke počas leta je od 4 do 6 dní, návštevníci za cestu do tejto destinácie minú 215 eur a letenku si rezervujú tri týždne až dva mesiace pred odletom. Medzi najčastejších návštevníkov Baleárskych ostrovov patria Nemci, Česi, Španieli, Angličania a Francúzi.

Bodujú aj ostatné ostrovy v Stredomorí

Cestovatelia ďalej vyhľadávali cesty na Sicíliu, Santorini a Maltu. V top dvadsiatke vyhľadávaných ostrovov vyčnievajú ešte Kréta a Rodos (Grécko) a Cyprus. Zo španielskych ostrovov sa okrem Malorky tešia popularite Ibiza a Tenerife. Ibiza sa v rokoch 2018 a 2019 umiestnila na druhom mieste, v roku 2020 na treťom mieste a tento rok spadla na desiatu priečku v rebríčku obľúbenosti.

Medzi slovenskými cestovateľmi je zatiaľ najpopulárnejšia Sardínia, nasleduje Korfu a Cyprus. Na štvrtom mieste sa umiestnila Malorka a top päticu uzatvára Malta.

„Obľúbenosť ostrovov medzi slovenskými cestovateľmi je už roky rovnaká. Slováci radi cestujú na Sardíniu, Korfu, Cyprus, Maltu a Malorku, avšak toto poradie sa môže meniť. Napríklad ešte pred vypuknutím pandémie bola Malta v rokoch 2018 a 2019 na prvom mieste,“ hovorí Eliška Řezníček Dočkalová, riaditeľka Customer Experience v Kiwi.com.

„Ostrovy v Stredomorí boli medzi cestovateľmi zo Slovenska vždy obľúbené, ale pandémia a komplikácie, ktoré s ňou súvisia, spôsobili, že záujem o tieto destinácie ešte viac vzrástol. Za zvýšený záujem vďačia predovšetkým svojej geografickej polohe, ktorá umožňuje rýchlo reagovať na meniacu sa situáciu. Mnoho cestujúcich dnes uprednostňuje lety na kratšie vzdialenosti,“ dodáva Dočkalová.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.