Rodinná dovolenka na Štrbskom Plese

Tipy na oddychové túry a zážitkové aktivity. Nájsť vhodné ubytovanie na Štrbskom Plese a spraviť si zaujímavý program nie je nikdy problém. Platí to aj vtedy, ak sa sem chystáte na rodinnú dovolenku.

penziony_strbske_pleso20

Chystáte sa s rodinou na dovolenku alebo predĺžený víkend do hôr? Ak máte menšie deti, ideálnou voľbou pre vás bude Štrbské Pleso. Poskytuje široké spektrum možností na výlety a aktivity. Zabaví sa celá rodina. No a nájsť vhodné ubytovanie na Štrbskom Plese za super cenu tiež nie je problém.

Tipy na rodinné túry v okolí Štrbského Plesa

Jazierka lásky

Práve ste dorazili do hotela? Tak toto je ideálna rodinná prechádzka na rozhýbanie. Zvládnu ju aj malé deti. Zvolili ste si za ubytovanie Penzión Pleso? Skvelé. Odtiaľ to máte len cca 500 metrov. Tieto bývalé rybníky na odchov pstruhov majú svoje čaro. Presvedčte sa o tom sami.

Skokanské mostíky

Ďalšie miesto, ktoré máte od ubytovania na Štrbskom Plese na skok. Cca 4 kilometre ľahkej túry si môžete naplánovať na ďalší deň po príchode. Skokanské mostíky sú súčasťou športového areálu, ktorý je  jedným z najkrajších na Slovensku. V roku 1970 sa tu dokonca konali majstrovstvá sveta v lyžovaní.

Popradské Pleso

Je načase pomaličky predlžovať trasy. Vaše deti sú predsa plné energie. Vezmite ich na nádherné Popradské Pleso, obkolesené končiarmi hôr. Po červenej značke vás čaká približne 11 kilometrov túry po asfalte i lesnej ceste a kameňoch. Odmenou vám budú prekrásne výhľady a niečo dobré pod zub na miestnej chate. Cestou späť odporúčame zastávku na Symbolickom cintoríne pri Popradskom Plese.

Tipy na aktivity v okolí Štrbského Plesa

●      náučný chodník Štrbské Pleso (história, osobnosti, fauna, flóra)

●      veveričí lanový park

●      tricklandia

●      člnkovanie na Štrbskom Plese

●      Orlíkovo – autíčka, pretekárske formuly, lodičky…

●      požičanie bicyklov alebo kolobežiek

Ako vidíte, na Štrbskom Plese toho na vás čaká viac než dosť. Stačí si len vybrať a pripraviť taký plán, aby s ním boli spokojní všetci členovia rodiny. A na ubytovanie odporúčame apartmány Štrbské Pleso. Prajeme príjemnú dovolenku!

Zdroj foto: Penzióny Štrbské Pleso

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.