Tieto veci by ste si nemali zabudnúť pribaliť do cestovného kufra

Balenie na letnú dovolenku je pre niekoho nočná mora, niekto si to zase užíva. Ak vás onedlho čaká balenie na letnú dovolenku a už pomaly si spisujete zoznam, čo si nezabudnúť vziať a čo ešte kúpiť, prečítajte si, na ktoré veci by ste rozhodne nemali zabudnúť.

dovolenka kufor0918

Náhradné plavky

Aj keď je veľká pravdepodobnosť, že si plavky kúpite priamo v dovolenkovej destinácii, radšej si zoberte plavky z domu. Odporúčame brávať aj náhradné plavky, ktoré budete môcť skombinovať s plážovými šatami a s dielmi najobľúbenejších plaviek. V prípade dámskych plaviek odporúčame vyberať vzorované dámske plavky s letnými motívmi – palmami, mušľami, slnkom atď. Dôležité je, aby boli plavky pohodlné a veľkosťou sedeli.

Pokrývka hlavy

Ak nebudete práve v mori, na pláži je potrebné chrániť si hlavu a tvár pred priamym slnkom, ktoré je v prímorských oblastiach veľmi silné. Dámam odporúčame štýlové slamené klobúky, deťom zase šatky alebo látkové klobúčiky vhodnej veľkosti. Mužom odporúčame nosenie šiltoviek.

Pokrývka hlavy je dôležitá, preto ak sa vám nezmestí do cestovných kufrov, odporúčame vám zobrať si ju na letisko a mať ju celý čas na hlave. Najmä dámske klobúky sú nespratné.

Krémy /sprej na popáleniny

Môže sa stať, že sa vám na dovolenke podarí spáliť. Vtedy je dobré mať pri sebe nejaký sprej, ktorý chladí a ktorí pôsobí priaznivo na popáleniny od slnka. Zoberte si pre istotu dve balenia, pretože nikdy neviete, koľko toho budete potrebovať.

Potravinová fólia 

Príde vám to ako zbytočnosť? Ak ale máte nové cestovné kufre, určite by ste nechceli, keby vám ich pri prvej ceste lietadlom zničili. Ak nechcete cestou naspäť platiť za obalenie kufrov, odporúčame vám vziať si so sebou vlastnú potravinovú fóliu. Ak ju chcete použiť aj na cestu do dovolenkovej destinácie, počítajte s tým, že si ju budete musieť vziať do príručnej batožiny.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.