Calvin Klein a šokujúce zaujímavosti o jednej z TOP módnych značiek

CK. Dve písmenká, ktoré sú symbolom luxusu najhrubšieho zrna. Značku Calvin Klein pozná asi každý, kto sa, hoci aj minimálne, orientuje vo svete módy a doplnkov. My sme pre vás však zozbierali sériu zaujímavostí, o ktorých sa na verejnosti zas tak často nehovorí.

calvin klein 1000x800

Za dnes svetoznámou značkou stojí Calvin Richard Klein. V roku 1942 sa narodil v židovskej rodine – jeho otec Leo bol imigrantom z Maďarska, matka Flore zase pôvodom Rakúšanka. Calvin vyrastal v nechválne známej časti New Yorku, v Bronxe. Je zaujímavé, že z miestnej židovskej komunity sa vo svete preslávilo hneď niekoľko dizajnérov – okrem Kleina napríklad Robert Denning alebo Ralph Lauren.

Začiatok na 7 dolároch za kus

Calvin Klein mal veľmi silné puto so svojou babkou, ktorá pracovala ako krajčírka. Bola mu zároveň veľkou inšpiráciou a Klein v tínedžerskom veku trávil dlhé hodiny študovaním dizajnu, kreslením a navrhovaním oblečenia a tiež jeho výrobou. Praktické skúsenosti so šitím získaval počas piatich rokov, kedy pracoval ako učeň pre Dana Millsteina, výrobcu oblečenia a kabátov v New York City na Siedmej Avenue a ďalších obchodoch v New Yorku. Vyrábal kúsky, ktoré sa predávali za 7dolárov, pričom on sám zarábal okolo 125dolárov týždenne.

4 milióny za prvé štyri roky

S vlastným podnikaním začal Klein v roku 1967. Musel mu však pomôcť priateľ z detstva Barry Schwartz a to formou 10 000 dolárovej pôžičky. Návratnosť investície bola vysoká a takmer okamžitá – dvojica v priebehu prvých štyroch rokov zarobila viac ako 4 milióny dolárov. Ako to vo veľkých príbehoch býva, osud chcel, aby o Kleinove návrhy úplnou náhodou zavadil pohľadom Don O´Brien, manažér veľkého obchodného domu Bonwit Teller.

Talent sa pozná, keď naň máte nos

O´Brien dohodol Kleinovi stretnutie s Mildred Custin, jednou z veľkých osobností módneho priemyslu s nosom na nové talenty. Schôdzka sa údajne nevyvíjala vôbec dobre, madam Custin sa počas predvádzania Kleinových modelov ani len nepousmiala a dalo sa čakať rázne odmietnutie. Výsledok? Úplný opak! Custin bola ochotná zaplatiť za každý z modelov o 20dolárov viac ako žiadal Klein. Nakoniec spolu uzatvorili objednávku v hodnote 50 000 dolárov a Kleinove modely sa v roku 1968 stali hitom Miss Bonwit salónu.

Do povedomia aj vďaka provokatívnej reklame

Úspechu značky pomohla aj prepracovaná reklama, zobrazujúca modelov a modelky v provokatívnych a vzrušujúcich pózach. Calvin Klein pomohol vstúpiť do sveta šoubiznisu aj takým hviezdam ako Mark Wahlberg alebo Brooke Shields, ktorí začínali svoju kariéru práve u Kleina. Kleinove návrhy, nech už išlo o Calvin Klein hodinky alebo oblečenie pre ženy a mužov, však boli vždy jasne rozlíšiteľné najmä vďaka svojmu jednoduchému dizajnu, ktorému dodnes dominujú kvalitné materiály a čisté línie. 

45 komentárov

  • Komentár Ejxhro %AM, %13 %448 %2024 %09:%jan napísal Ejxhro

    Kypquo frini https://plsleepes.com/ Ixaqxg Uuafoj Saxgec

  • Komentár Jefferey %PM, %02 %954 %2020 %21:%jan napísal Jefferey

    Jefferey Maglia Liverpool Jannett LucyM

  • Komentár Janelle %AM, %02 %130 %2020 %02:%jan napísal Janelle

    Janelle Maglia Inter Bambini FloylmS CleoT

  • Komentár Tamera %PM, %01 %967 %2020 %22:%jan napísal Tamera

    Tamera Tyskland Kläder KelliKe Kathi

  • Komentár Lester %PM, %01 %938 %2020 %21:%jan napísal Lester

    Lester PSG Kläder AdellBs Emili

  • Komentár Levi %PM, %01 %817 %2020 %18:%jan napísal Levi

    Levi Liverpool Fotballdrakter ChuLawl Loren

  • Komentár Buck %PM, %01 %723 %2020 %16:%jan napísal Buck

    Buck Atletico Madrid Drakt Merixje Emeli

  • Komentár Oliva %PM, %01 %559 %2020 %12:%jan napísal Oliva

    Oliva Maglia Lazio Mozelle Kandi

  • Komentár Parthenia %AM, %01 %445 %2020 %09:%jan napísal Parthenia

    Parthenia Maglia Maglia Matthijs De Ligt NidaCla Pedro

  • Komentár Omer %AM, %27 %278 %2019 %05:%dec napísal Omer

    Omer AS Roma Tröja DustyMo Tawny

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.