Dámske športové oblečenie, ktoré nechýba ani najväčším hviezdam

Športové oblečenie rozhodne nie je rozmar, ale nevyhnutnosť pri aktívnom športovaní. Okrem tričiek, legín či mikiny by vám preto nemalo chýbať ani športové spodné prádlo, ktoré nosia aj tie najslávnejšie celebrity.  A podobné funkčné, ale aj štýlové športové oblečenie si vyberiete aj s nami.

shutterstock_sportwoman_21

Z akého materiálu je športové oblečenie?

V oblečení by ste sa mali cítiť príjemne, čo do veľkej miery ovplyvňuje strih aj použitý materiál. Ten by mal najmä odvádzať pot od tela a byť priedušný. Najčastejšie sa dnes používa polyamid, polyester, polypropylén a elastan. Najlepšie je vyberať si oblečenie podľa toho, na aký šport ho potrebujete.

SportRysy ponúka okrem turistického oblečenia aj oblečenie na beh, ktoré je zároveň vhodné napríklad aj na fitness. 

Základ športového šatníka

To, čo by mal váš športový šatník obsahovať taktiež závisí od športu, ktorému sa venujete.  Ak navštevujete posilňovňu, vystačíte si legínami, tričkom alebo tielkom a samozrejme kvalitnou športovou obuvou.

Pri exteriérovom športe budete určite potrebovať aj teplejšie oblečenie, teda tričko s dlhým rukávom, mikinu alebo bundu. Samozrejmé je, aby toto oblečenie odolávalo aj nepriaznivým vplyvom počasia.

Nech sa už venujete akémukoľvek športu, nevynechajte ani športové spodné prádlo. Okrem toho že je pohodlné, je tiež vyrobené z funkčných materiálov, ktoré sú priedušné a odvádzajú vlhkosť od tela. Športovú podprsenku určite oceníte najmä pri behu, ale aj fitness a ďalších náročnejších športoch.  

Ako sa starať o športové oblečenie

Pri praní športového oblečenia sa treba držať odporúčania výrobcu, ale väčšinou stačí dodržať základné pravidlá. Na jeho pranie je ideálne používať špeciálny prací prostriedok určený presne na tento typ odevu. Prať ho treba iba pri nízkej teplote, teda na 30 °C, najlepší je jemný prací program "ručné pranie". V žiadnom prípade nepoužívajte sušičku bielizne.

Krása a funkčnosť oblečenia budú pre vás tou najlepšou odmenou.

Zdroj obrázka: Dragana Gordic/Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.