Šaty na jar - aký model si vybrať do každého počasia?

Zimné mrazy sú minulosťou a rastúce teplota a stále slnečné dni nás vedú k tomu, aby sme dychtivo siahali po ľahkých, ženských štylizáciách. Obzvlášť obľúbené sú romantické šaty, pretože predstavujú spoľahlivý spôsob, ako pridať ženskosť a mladistvý šarm.

jar_2021

Ako si vybrať model, ktorý nielen odráža aktuálne trendy, ale tiež sa bude dobre hodiť počas premenlivého a vrtošivého počasie?

Vlastnosti dokonalých šiat na jar

Aj keď sú dni stále dlhšie a slnečnejšie, na letnú horúčavu si budeme musieť ešte niekoľko mesiacov počkať. Jarné poveternostné podmienky môžu niekedy byť premenlivé: v jednej chvíli nie je obloha zatiahnutá ani jediným mrakom a za chvíľočku už tu fúka silný vietor a začína pršať. Šaty na jar preto musí byť dostatočne univerzálne, aby na ich základe bolo možné vytvoriť praktický štýl "na cibuľu", ktorý umožňuje pridávať a odoberať jednotlivé vrstvy oblečenia v závislosti od aktuálnych potrieb.

Na jar môžeme nosiť šaty akejkoľvek dĺžky: ak máme rady splývavé oblečenie, stojí za to siahnuť po maximodeli, ale ak chceme exponovať pekné dlhé nohy, je lepšie zvoliť lákavé minišaty. Najuniverzálnejší sú strihy, ktoré končia nad kolenom, tzn. midi - hodia sa ako v práci, tak v súkromných situáciách. Dĺžka rukávov môže byť tiež ľubovoľná, ale stojí za to sa uistiť, že nie sú príliš široké, aby sa zmestili pod sveter alebo priliehavou bundu.

Živé farby a efektné printy 

Po niekoľkých mesiacoch nosenia oblečenia v tlmenej a tmavej farbe sme na jar viac schopné obliecť sa do živších farieb a zvoliť veci, ktoré sú zdobené pútavými potlačmi. Dokonale sa budú hodiť napríklad romantické dievčenské kvetinové šaty. Skvelou voľbou môžu byť tiež retro bodky alebo námornícke pruhy. 

Za zmienku stojí tiež symbolika farieb a ich vplyv na našu náladu. Pokiaľ si chceme pridať energiu a motiváciu na rokovanie, je najlepšie zvoliť červené, žlté alebo oranžové šaty. Na druhej strane pokoj a sústredenie dosiahneme tým, že sa zameriame na jemné pastelové farby ako je svetloružová, modrá alebo akvamarínová. V práci sa budú najlepšie hodiť fľaškovozelená a tmavomodrá, ktoré sú spojené s autoritou a profesionalitou.

Šaty na jar - aké doplnky zvoliť?

Pri vytváraní jarných štylizácií by ste mali mať na pamäti ako aktuálne trendy a svoj vlastný vkus, tak aj praktické hodnoty jednotlivých súprav. Oblečenie by malo poskytovať pohodlie a tepelnú pohodu a zároveň byť vzdušné a vyzerať ľahko. Kvetinové Boho šaty vyzerajú skvele v kombinácii s členkovými topánkami alebo balerínkami a dlhým svetrom. Na druhej strane by dievčensky rozšírené oblečenie s vzormi malo byť kombinované so športovou obuvou (napr. nadčasové biele tenisky), pančuchami vo farbe kože a džínsovou bundou alebo koženým krivákom v rockovom štýle.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.