Vyberajte kvalitnú pracovnú obuv a pracovné odevy

Viaceré firmy nekladú dôraz na vytvorenie dobrých pracovných podmienok a uprednostňujú lacné stroje a nekvalitné pracovné odevy. Vyberajte kvalitnú pracovnú obuv a odevy a investícia sa vám v priebehu krátkej doby vráti.

Pracovné bundy

Zamestnávateľ by mal dbať predovšetkým na výber pracovnej bundy. Výber pracovnej bundy musí prispôsobiť veľkosti, ktorú zamestnanci nosia a samozrejme aj ročnému obdobiu, v ktorom ju budú využívať. Momentálne je zima a v tomto ročnom období by mali zamestnanci nosiť zimné pracovné bundy, ktoré budú mať vnútro dostatočne zateplené a kapucňa bude odopínateľná. Bundy by mali mať aj plastové vrecká, do ktorých si budú môcť zamestnanci vložiť ID kartu. Nesmú chýbať ani vnútorné vrecká na osobné veci. Pracovné bundy musia byť vyrobené z kvalitného nepremokavého materiálu, ktorý musí zároveň odvádzať pot.

Pracovná obuv

Nepremokavá, z kvalitného pevného materiálu, tlmí nárazy nebezpečných predmetov – aj takáto by mala byť obuv, ktorú by mali nosiť vaši zamestnanci. Nakupujte veľkosťou vyhovujúce kožené pracovné topánky s protišmykovou podrážkou a s dobrým odvetrávaním potu. Kožená pracovná obuv vydrží najdlhšie a je vhodná do rizikových pracovísk, kde sa manipuluje s nebezpečnými ťažkými predmetmi.

Montérky, rukavice, ochranné prilby 

Okrem pracovných búnd a pracovnej obuvi nezabúdajte investovať do dobrých pracovných montérok a rukavíc. Telo zamestnanca pracujúceho v akomkoľvek priemyselnom odvetví musí byť kompletne chránené. Ak potrebujete, kúpte aj ochranné pracovné prilby pre každého zamestnanca, ktorého pokožka na tvári a zrak môže byť pri práci ohrozený. Rukavice sú potrebné aj pri ťahaní ručných manipulačných vozíkov.

Uprednostnite slovenské firmy, ktoré predávajú pracovné odevy a pracovnú obuv. Budete mať istotu, že svojich zamestnancov ochránite pred nebezpečnými predmetmi, ktoré môžu pri práci ohroziť ich zdravie.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.