Dajte oblečeniu druhú šancu

Stáva sa vám, že sa ráno idete obliekať a neviete čo na seba? Stojíte pred plnou skriňou, alebo šatníkom a nič sa vám nepozdáva. V takýchto situáciách sa ocitol už asi každý, či už žena, alebo muž. I keď väčšinou majú ženy takýto problém. 

adobestock_wardrobe18

Myslíme si, že veď je škoda niektoré veci vyhodiť. Veď ešte to toho schudnem, alebo priberiem, príde to znova do módy, alebo je mnoho iných dôvodov, prečo si oblečenie nechávame, aj keď ho vlastne nenosíme.

Treba sa ale zamyslieť, či je naozaj vhodné nechávať si kopu oblečenia, ktoré iba visí v skrini. Pre efektívne triedenie šatníka existuje viacero spôsobov.

Veľká kopa

Ak si neviete dať rady, čo si nechať a čo vyhodiť, tak vyskúšajte metódu veľkej kopy. Všetko oblečenie, ktoré máte doma si nahádžete na jednu kopu. Patrí sem úplne všetko, od ponožiek, až po zimné šále. 

Určíte si najprv tri kopy. Jedna kopa bude áno, druhá neviem a tretia nie. Každú z týchto vecí si najprv oblečiete a poobzeráte sa v zrkadle. Ak  sa vám tento pohľad páči a vedeli by ste ísť v tejto veci niekam von, tak si ju môžete nechať. Ak sa vám, ale tento pohľad nepáči, tak s ňou nekompromisne preč. Keď sa ale aj po dlhšom pohľade do zrkadla neviete rozhodnúť, tak túto vec dajte zatiaľ na kopu možno.

Takto to spravíte s každou vecou. Na konci sa zameriate na kopu možno. Každú vec z tejto kopy si ešte raz oblečte, alebo vezmite do ruky. Zavrite si oči predstavte si, že idete v tomto oblečení niekam von. Skúmajte, ako sa pri tomto pocite cítite. Vtedy budete určite vedieť, či danú vec využijete, alebo nie.

Kam s tým?

Keď už máte vytriedené dve kopy, tak kopu áno si pekne odložte do skrine a zamerajte sa na kopu nie. Teraz si určite zase dve kopy. Jedna bude nositeľné veci a druhá nenositeľné. Nositeľné veci môžete napríklad odniesť na rôzne swapy. Swap je akcia, kde prinesiete veci, ktoré už nechcete a môžete si odniesť veci, ktoré sa vám páčia. Každý swap má ale iné pravidlá, čo môžete doniesť.

Ďalšou možnosťou je odniesť veci na charitu pre nemajetných, alebo pre bezdomovcov. Každá charita má svoje aktuálne požiadavky na to, aké veci práve prijímajú.

Jednou z možností je tiež dať tieto veci do zberného kontajnera, ktorý sa nachádza v takmer každom meste.

Veci, ktoré ste dali do kategórie nenositeľné, môžete buď použiť na handru, ponúknuť zvieracím útulkom, alebo ponúknuť krajčírkam, ktoré si môžu tieto veci prešiť, alebo si z nich ušiť niečo nové.

Ak ste sa rozhodli, že teraz je ten správnu čas na upratanie si, tak smelo do toho. Nielen že si urobíte miesto pre niečo nové, ale taktiež potešíte druhých, ktorým sa vaše veci zapáčia.

2 komentárov

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.