Ľahké letné šaláty

Chutné šaláty potešia vaše oči a v neposlednom rade aj celý organizmus. Pochutnajte si napríklad na farebnom šaláte alebo sa nechajte uniesť rozmanitou chuťou zeleninového šalátu s pistáciami.

Doplňte vitamíny, minerály a potrebné omega-3 mastné kyseliny a buďte v lete fit.

Sardinková pochúťka

P O T R E B U J E T E : 1 Calvo sardinky v slnečnicovom alebo olivovom oleji, primerané množstvo šalátových listov, 1 jarná cibuľka, 1 paradajka, 1 vajce, 1 plechovka plnených olív, citrón, olivový olej, soľ

calvo 08 1 2016

P O S T U P :
Všetku zeleninu najprv umyte, pripravte si plechovku sardiniek a nechajte ich odkvapkať. Do šalátovej misy natrhajte listy šalátu, pridajte nakrájanú paradajku, cibuľku a olivy. Uvarené vajce nakrájajte na plátky a pridajte do misy k zelenine. Akonáhle zmiešate všetky ingrediencie, pridajte štipku soli - samozrejme podľa chuti - a pokvapkajte olejom a dochuťte šťavou z polovice citróna. Na šalát naukladajte sardinky a môžete rovno servírovať. Jednoduché a chutné.

Šaláty s tuniakom je vhodné do jedálnička zaradiť nielen preto, že predstavujú ľahké jedlo, vďaka ktorému sa budete cítiť skvele, ale predovšetkým preto, že sú zdravé. Tuniak patrí medzi potraviny s najvyšším obsahom omega-3 mastných kyselín. Tie majú blahodarné účinky na kardiovaskulárny systém, znižovanie nevhodného cholesterolu, znižovanie tlaku v artériách a celkovo pozitívne ovplyvňujú mozgovú činnosť. Tuniak v kombinácii s čerstvou zeleninou tak predstavuje plnohodnotný pokrm, ktorého prostredníctvom sa vášmu telu dostane vyvážený pomer bielkovín, tukov, vitamínov a minerálov.

Farebný šalát s tuniakom

P O T R E B U J E T E : 1 filé z Calvo tuniaka vo vlastnej šťave v skle, 500 g rukoly, 150 g kozieho syra, avokádo, čierne ríbezle - asi 100 g

calvo 08 2 2016

P O S T U P :
Ríbezle umyte, rozmixujte alebo prepasírujte - tým sa zbavíte šupiek a semienok. Do ríbezľovej šťavy pridajte vínny alebo balzamový ocot, olej, soľ a korenie a podľa chuti aj cukor. Umyte a osušte aj rukolu, avokádo olúpte a nakrájajte na tenké plátky. Rukolu aj avokádo zmiešajte, zalejte zálievkou z ríbezlí a pridajte kozí syr a kúsky tuniaka. Dobrú chuť.

Stredomorský šalát s tuniakom

P O T R E B U J E T E : 1 filé z Calvo tuniaka v olivovom oleji v skle, 100 g syra feta, 3 až 4 paradajky, 1 uhorka, čierne olivy, čerstvé oregano, extra panenský olivový olej, soľ, korenie

calvo 08 3 2016

P O S T U P :
Tento šalát je hotový rýchlo a pritom chutí skvele. Do misy nasypte nakrájané paradajky, uhorku, syr feta a premiešajte. Následne pridajte čerstvé oregano a čierne olivy. Nakoniec poukladajte filé z Calvo tuniaka. Dochuťte soľou, korením a olivovým olejom.

Zeleninový šalát s tuniakom posypaný pistáciami

P O T R E B U J E T E : 3x80 g Calvo tuniaka v olivovom oleji, 1 brokolica, 4 výhonky zelenej špargle, 4 mrkvy, 100 g pistácií, soľ, olivový olej

calvo 08 4 2016

P O S T U P :
Nebude to vôbec zložité. Očistite brokolicu, zbavte ju stoniek a ponechajte len hlavičky, podobne spracujte aj špargľu - napríklad pomocou škrabky na zemiaky - ošúpte ju zhruba do tretiny výhonku (stopky). Ošúpanú mrkvu pozdĺžne nakrájajte na tenké prúžky. Všetky tri ingrediencie vhoďte do vriacej osolenej vody a varte 6 minút, zalejte studenou vodou a potom sceďte. Následne môžete zeleninu vložiť do misy a premiešať s odkvapkaným tuniakom a celé pokvapkať olivovým olejom. Nakoniec posypte nadrveným pistáciami.

Viac receptov nájdete na facebookových stránkach Calvo.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.