Sladká bodka za obedom

Máme pre vás niekoľko skvelých tipov, ktoré určite zaradíte do svojho kulinárskeho repertoáru, pretože uspokoja aj tie najmaškrtnejšue jazýčky.


Sú chutné, môžete ich krásne vyzdobiť podľa vlastnej fantázie a ich príprav netrvá dlho. Tajomstvo ich neopakovateľnej chuti? Novinka od Jupi - ovocné sirupy v praktických mini vrecúškach, malinový, pomarančový a lesná zmes, ktoré môžete mať vždy poruke...

ČOKOLÁDOVÉ PALACINKY S MALINOVÝM TVAROHOM ( 4 porcie)

P o t r e b u j e t e: 2 vajcia, 250 ml mlieka, 100 g hladkej alebo polohrubej múky,2 lyžičky kakaa, 1/2 lyžičky prášku do pečiva, štipka soli, 1 lyžička vanilkového cukru, 5 lyžíc kryštálového cukru, 100 g malín, 1 minivrecúško malinového sirupu Jupí, 250 g tvarohu, 1/2 téglika šľahačkovej smotany, olej na opekanie, malinový sirup Jupí na poliatie podľa chuti

P o s t u p:
1. Vajcia a mlieko spolu vymiešame v mise. Múku, kakao a prášok do pečiva zmiešame zvlášť, pridáme 3 lyžice cukru, soľ a vanilkový cukor. Múčnu zmes pridáme k mlieku a vajciam a spolu dobre vymiešame. Necháme 15 minút odležať.

2. Tvaroh vymiešame s malinovým sirupom a zvyšnými dvoma lyžicami cukru. Smotanu dotuha vyšľaháme a vmiešame do tvarohu.

3. Na jemne vymastenej veľkej panvici upečieme z cesta 4 palacinky a necháme ich mierne vychladnúť. Potom na palacinky rozdelíme krém, posypeme malinami a zrolujeme. Na taniere dáme po 1 palacinke, podľa chuti prelejeme ešte malinový sirupom Jupí a dozdobíme čerstvými malinami 


SHAKE S LESNÝM OVOCÍM 
(2 porcie)

P o t r e b u j e t e: 300 g zmesi lesného ovocia (môže byť aj mrazené),1 pomaranč, 250 ml plnotučného jogurtu, 1 lyžica práškového cukru, 2 minivrecúška sirupu Jupí lesná zmes

P o s u p: Do mixéra dáme ovocie (mrazené treba predtým nechať roztopiť), šťavu z pomaranča, jogurt, cukor a sirup. Zmes dobre rozmixujeme, nalejeme do pohárov, môžeme dozdobiť šľahačkou alebo trochou bieleho jogurtu a mätou.

 

POMARANČOVÁ BÁBOVKA

P o t r e b u j e t e: 175 g masla, 175 g kryštálového cukru + 1 lyžica hnedého cukru štipka soli, 4 vajcia, 250 g hladkej múky, 80 g škrobovej múčky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 2 lyžice rumu, 1 minivrecúško pomarančového sirupu Jupí, 6 lyžíc pomarančovej šťavy, 250 g práškového cukru

P o s t u p:
1. Maslo, 175 g kryštálového cukru a soľ ručným mixérom dobre vyšľaháme na hustý svetlý krém (cukor sa musí rozpustiť). Potom po jednom zašľaháme vajcia. Múku, škrobovú múčku a prášok do pečiva spojíme a striedavo s rumom a 4 lyžicami pomarančovej šťavy zašľaháme do cesta.

2. Vencovú formu (alebo tortovú formu s bábovkovou strednou časťou, priemer 26 cm) vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Formu naplníme cestom a povrch uhladíme. V rúre vyhriatej na 175 °C pečieme asi 30 až 35 minút. Po upečení vyberieme z rúry a necháme ešte 10 minút odpočívať vo forme. Potom bábovku z formy vyberieme (preklopíme), jemne ju popicháme špajdľou a pokvapkáme sirupom. Necháme celkom vychladnúť.

3. Zvyšnú pomarančovú šťavu rozmiešame v miske s práškovým cukrom (môžeme prifarbiť oranžovým potravinárskym farbivom), bábovku oblejeme polevou a necháme stuhnúť. Pri servírovaní ju môžeme dozdobiť kúskami pomaranča.


ZMRZLINOVÝ POHÁR  (2 porcie)

P o t r e b u j e t e: 6 kopčekov vanilkovej zmrzliny, nahrubo nasekané oriešky, kúsky ovocia (napríklad lesné plody, broskyne, nektarinky...), 1 minivrecúško sirupu Jupí lesná zmes, čerstvá mäta na dozdobenie

P o s t u p:
1. Do pohárov alebo misiek rozdelíme po 3 kopčeky zmrzliny, pridáme trochu nasekaného ovocia, polejeme sirupom a posypeme orieškami. Môžeme dozdobiť mätou, trubičkami a oplátkami.

2. Extra tip: Výbornú sirupovú omáčku môžeme pripraviť aj zo sirupu, ktorý rozmiešame s jogurtom alebo s rozmixovaným ovocím.


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.