Tatovia s deťmi pečú cheesecake

Rodičia zapájajú deti nielen do prípravy raňajok, desiaty, ale pečú spolu aj rôzne koláče. Varenie s tatom je super a nielen preto, že vôbec neriešia poriadok v kuchyni a odpratávanie riadu ako mamičky. 

cheescake_070323

Tatovia majú zvláštny talent spraviť z nudného každodenného varenia skvelú zábavu, ktorá strhne celú rodinu. Zabavte sa s keksíkmi a vychutnajte si vlastnoručne pripravený dezert, ktorého prípravu zvládne každý tato! 

Mini cheesecake

Za desať minút zábavy pripravíte skvelý dezert ako prekvapenie pre mamičku. Tento recept zvládnu aj deti s malou pomocou otecka.

P O T R E B U J E T E : 400 g syra Philadelphia, 75 g cukru, 2 vajíčka, 12 sušienok Oreo (pre istotu aj viac pre ochutnávačov), rozpustenú čokoládu, alebo čokoládovú polevu na ozdobu a 12 papierových košíčkov na muffiny.

P O S T U P: Rúru rozohrejemer na 180 stupňov.  Vo veľkej miske  vymiešame syr s cukrom do hladka. Pridáme vajcia a  zmes poriadne zamiešame. Dno každého košíčka vyložíme  sušienkami Oreo a tie potom zalejeme syrovou zmesou. Koláčiky sa budú piecť v  rúre na 18 – 20 minút. Po  upečení ich necháme vychladnúť a ešte ich aspoň 3 hodiny v chladničke. Skôr ako sa do koláčikov pustíte, môžu ich deti ozdobiť obľúbenou rozpustenou čokoládou, alebo polevou.

Cheesecake s mangom a limetkou (12 porcií)

P O T R E B U J E T E : 200 g celozrnných keksov, 100 g rozpusteného masla, 750 g tvarohového syra, 225 g cukru, 4 vajcia, 4 limetky (štava aj nastrúhaná kôra), 1 ošúpané mango na plátky na zdobenie. 

P O S T U P: Keksy rozmelieme tyčovým mixérom, pridáme maslo a dobre permiešame. Rozložíme na dnotortoej formy vyložené papierom na pečenie, zatlačíme a necháme doležať na chladnom mieste. Tvarohový syr, cukor, vajce, kôru a šťavu z limetky zmeišame a rozprestrieme nankeksíkovýkorpus. Tortovú formu prikryjeme, na roštezasunieme do parnej rúry a pripravujeme 60 minút vpare (100°C). Odkryjeme a odstavíme asi na 2 hodiny na chladnom mieste. Pred podávaním ozdobíme plátkami manga. 

Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.