Užite si sladké leto s novými sviežimi drinkami od Cinzano

Tradičný taliansky aperitív Cinzano zdobí naše stoly už viac ako 250 rokov. Spoločne s olivami či slanými tyčinkami nás prenáša do slnečného Talianska, odkiaľ sa nám nechce ísť späť. Teraz prichádza s jednoduchými receptami na svieže letné drinky, ktoré sú určené pre všetkých, čo svoj život oslavujú v celej jeho sladkosti aj horkosti!

HISTÓRIA

Tradičná receptúra Cinzana, ktorá je datovaná viac ako 250 rokov do minulosti, aj naďalej zostáva tajomstvom. Príbeh značky Cinzano začal v roku 1757 v Turíne, kde mali dvaja bratia, Giovanni Giacomo a Carlo Stefano Cinzano, obchod s bylinkami. Pracovali s cukrom a rôznym korením, aby vytvorili vlastnú receptúru vermútu. Najskôr vznikol nový „Vermut rosso“ – červený vermút s použitím aromatických rastlín z talianskych Álp. Recept je kombináciou tridsiatich piatich rôznych ingrediencií, medzi ktoré patrí napríklad majorán, tymián a rebríček. Nasledovalo Cinzano Bianco, ktoré vzniklo na základe odlišnej kombinácie bylín, ktorá zahŕňala palinu, škoricu, klinčeky, citrusy a horec. Z tohto variantu neskôr vzniklo extra suché Cinzano Extra Dry.

Cinzano poveril savojský kráľ Karol Albert, aby vytvorilo taliansku alternatívu francúzskeho šampanského. V polovici 19. storočia sa tak zrodil ďalší unikátny výrobok – šumivé víno Cinzano Spumante. Cinzano tak rozšírilo výrobu a bolo pripravené stať sa z regionálneho výrobcu globálnou značkou. Vývoz začal v roku 1890, najskôr do Argentíny, Brazílie a USA.

Cinzano zostalo rodinným podnikom až do roku 1985. Od roku 1999 je Cinzano súčasťou globálnej spoločnosti Gruppo Campari, ktorá je šiestym najväčším predajcom alkoholických nápojov na svete. Gruppo Campari dnes pôsobí vo viac ako 190 krajinách.

Vybrané hrozno z regiónu Piemonte a najmodernejšie metódy výroby zaručujú autentický taliansky zážitok. Celý príbeh vzniku a jedinečného úspechu sa tiež odráža v ikonických dielach známych umelcov a ilustrátorov, ktorí vytvárajú nezameniteľnú históriu značky Cinzano aj po vizuálnej stránke.

cinzano_0721

Miešaný drink Cinzano Ginger je potešením pre všetkých, ktorí preferujú sladký život, ale horkú chuť. Keď ochutnáte miešaný drink Cinzano Ginger, určite nám dáte za pravdu. Do pohára s ľadom stačí pridať 1 diel Cinzano Rosso a 2 diely Kinley Ginger Ale. K dokonalému pôžitku z kokteilu potom chýba už len plátok čerstvého citrónu alebo kúsok zázvoru. Ak ste zástancami sladšej chute aj vône, tak si určite zamilujete Cinzano Rosé. Jeho príprava je navyše jednoduchá – do pohára s ľadom pridáte 1 diel Cinzano Bianco, 2 diely Kinley Bitter Rose a navrch vaše obľúbené lesné ovocie, aby ste mali drink sladký presne tak, ako sladký chcete mať celý život! Letné horúce dni ale väčšinou vyžadujú poriadne osvieženie! A čo sa pri tom dostať do dobrej nálady? Vyskúšajte Cinzano Tonic, ktorý sa skladá z 1 dielu božsky suchého Cinzano Extra Dry a 2 dielov Kinley Tonic Water. A ak si drink budete pripravovať spoločne s letnou večerou, nezabudnite do neho pridať kus uhorky. Teraz si už stačí iba ťuknúť. Na život!

MIEŠANÉ NÁPOJE

Produktový tip – Cinzano Rosé

Predstavte si horúci podvečer v rozkvitnutej záhrade, kde s vaším drahým hľadáte posledný kúsok tieňa, kam slnko ešte nemôže. Chýba vám k dokonalosti ešte niečo na chuť? Cinzano Rosé je perfektný miešaný drink pre romantickú dušu, ako ste vy.

POSTUP: Jeho príprava je navyše jednoduchá – do pohára s ľadom pridáte 1 diel Cinzano Bianco, 2 diely Kinley Bitter Rose a navrch vaše obľúbené lesné ovocie, aby ste mala drink sladký presne tak, ako sladký chcete mať celý život! CIN CIN!

Produktový tip – Cinzano Tonic

Že zelenina patrí len do šalátu? Ale kdeže! Rovnako tak, ako milujeme zdravé jedlá, tak zbožňujeme svieže miešané drinky! Cinzano Tonic si navyše zvládnete pripraviť úplne sami.

POSTUP: Stačí v pohári s ľadom spojiť 1 diel božsky suchého Cinzano Extra Dry s 2 dielmi Kinley Tonic Water a nechať sa unášať ľahkou sviežou chuťou. A až si drink budete pripravovať spoločne s letnou večerou, pridajte do neho ešte kus uhorky a riaďte sa s nami heslom „stay fresh“!

Produktový tip – Cinzano Ginger

To, že zázvor pomáha na bolesť v krku, nám vraveli už naše babičky. Nie je preto čas prezradiť im, že môže podporovať aj dobrú náladu? Keď ochutnajú miešaný drink Cinzano Ginger, určite nám dajú za pravdu.

POSTUP: Do pohára s ľadom stačí pridať 1 diel Cinzano Rosso a 2 diely Kinley Ginger Ale. Dokonalému pôžitku z kokteilu potom chýba už len plátok čerstvého citróna alebo kúsok zázvoru.

Na zdravie!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.