Cappuccino aj pre vegánov, či pre ľudí, ktorí sa vyhýbajú kofeínu

Kávu môžeme smelo označiť za celosvetovo obľúbený nápoj. Veď mnohí ju považujú za ten úplne najobľúbenejší a takýto titul by si predsa nevybojovala ak by bola obľúbená len v jednej, či dvoch krajinách.

shutterstock_cup_coffe22

Cappuccino je kávový nápoj pre všetkých 

Kávy a kávových nápojov je samozrejme množstvo druhov, pričom za základ môžeme považovať espresso. Nie každý ho však obľubuje, keďže nie každému vyhovuje chuť „samotnej“ kávy. Azda aj preto vzniklo toľko rôznych kávových nápojov, ktoré sa robia z espressa a speneného mlieka.

Jednoznačne najobľúbenejšou takouto „mliečnou kávou“ je lahodné cappuccino. Mlieko zjemňuje chuť kávy a tak sa aj silné a chuťovo výrazné espresso stáva vhodným prakticky pre každého. Alebo takmer pre každého? Skúsme sa ešte pozrieť na dva spôsoby, ako si môžete obľúbené cappuccino prispôsobiť svojim potrebám.

Rastlinné mlieko, či bezkofeínová káva? To nie sú žiadne prekážky

Najčastejšie sa cappuccino robí samozrejme z „obyčajného“ kravského mlieka, ale to nemusí vyhovovať každému. Ak sa radíte medzi vegánov alebo máte intoleranciu na niektorú zo zložiek kravského mlieka, sú pre vás určené takzvané rastlinné mlieka.

Aj s takýmto mliekom si však môžete užiť perfektné cappuccino. Vôbec totižto neplatí, že rastlinné mlieka nie je možné našľahať. Práve naopak, mnohé sa používajú aj na profesionálny latte art, takže určite splnia aj vaše predstavy o dokonalom mlieku pre lahodné cappuccino.

A čo ak pre vás nepredstavuje „problém“ mlieko, ale samotná káva? Alebo presnejšie, obsah kofeínu v nej? Ak sa z akéhokoľvek dôvodu vyhýbate kofeínu, je pre vás určená bezkofeínová káva. Viete mimochodom ako sa vyrába bezkofeínová káva? Metód je viacero, ale najšetrnejšia k výslednej kvalite kávy a zdraviu konzumentov je takzvaná Švajčiarska vodná metóda. Využíva prirodzenú vlastnosť kofeínu, ktorou je jeho rozpustnosť vo vode.

Zdroj obrázka: Autor: frantic00 / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.