Grilovanie hrou

Ak vás grilovačka láka, no namiesto záhrady máte k dispozícii iba terasu alebo balkón, je tu pre vás pestrá ponuka elektrických grilov a receptov.


Novinka
Jednou z tých najväčších noviniek je multifunkčný systém Gourmet BBQ pre všetky model One-Touch® 57 cm, na ktorom si vďaka vymeniteľným komponentom môžete pripraviť chrumkavú pizzu na kamennej platni alebo ázijskú zeleninu či krevety na WOK grilovacej panvici.
Vo veľkosti ideálnej pre domáce grilovanie sú teraz navyše obohatené o žiarivé farby, vrátane neodolateľnej ružovej! Vlajkovou loďou Weber® sú však kotlové grily, ktoré už poznáte v elegantnej čiernej farbe. Ako novinku si však môžete zaobstarať krásny gril aj vo sviežich farbách - ako je modrá, jarná zelená, či béžová a rozžiariť tak vaše grilovanie s rodinou a priateľmi. 

 

Grilovací riad
Jednotkou medzi novinkami roku 2012 je systém Weber® Style cookware (CWS), ktorý dopĺňa produktové portfólio o kvalitný grilovací riad. Je použiteľný na všetkých griloch Weber®. Hydinu, ryby a zeleninu perfektne pripravíte na špeciálnom stojane na rebierka a pečeň, v držiaku na ryby a zeleninu alebo na keramickej grilovacej doske, ktoré vám umožnia ešte väčšiu kreativitu pri grilovaní so značkou Weber®.

Správne palivo hrá pri príprave grilovaných pokrmov tiež dôležitú úlohu. Ponuka sortimentu uhlia Weber® sa preto rozšírila o Weber® Premium Express grilovacie uhlie, ktoré urýchli vaše potešenie z grilovania, pretože na rozžeravenie potrebuje iba 15 minút. Pozostáva z perfektnej zmesi rôznych druhov dreva, vďaka čomu udrží teplo až 60 minút
Celý sortiment grilov Weber®, ich príslušenstva a tiež všetky novinky nájdete nielen na www.wgrills.sk, ale najmä v novootvorenej bratislavskej predajni Weber® World, ktorá je jedinou plne špecializovanou predajňou grilov Weber® v Slovenskej a Českej republike. Okrem toho už 24. mája pre zákazníkov organizuje prvú školu grilovania pod názvom Grilakadémia Live!


RECEPTY


Grilované krevety pripravené na Systéme Gourmet BBQ – panvici WOK
Čerstvé krevety  umyjeme, rozpolíme na polovice a potrieme cesnakom, petržlenovou vňaťou a opekáme ich na panvici. Zalejeme ich omáčkou pripravenou zo sójovej omáčky, medu, chilli papričiek, koriandru a limetovej šťavy. Krevety premiešame s omáčkou, aby sa chute prepojili a podávame s opečenou bagetkou posypanou parmezánom.

Hanger steak so šalátom s pečených paradajok
Hovädzie predné si okoreníme, osolíme, opečieme z oboch strán, pričom musíme dbať na to, aby nám mäso nezhorelo, aby bolo vo vnútri medium, teda nemalo by byť prepečené. Šalát môžete pripraviť z listových šalátov, ktoré natrháme, ochutíme balsamicovým octom, limetovou šťavou a pridávame  pečene paradajky, ktoré len zľahka opečieme na grile. Takisto pridáme pečenú slaninu a opečené krutóny z bieleho pečiva. 

 
Grilovaná jablková štrúdľa
Lístkové cesto rozvaľkáme, pridáme nastrúhané jablká, hrozienka, škoricu, cukor. Cesto zvinieme do rolády, potrie sa to vajíčkom a 20 min. pečieme na grile. Podávame s omáčkou s vanilkového pudingu, ktorý pripravíme podľa návodu, pričom ho urobíme redší pridaním väčšieho množstva mlieka, dochutíme cukrom a pokojne môžeme do nej pridať svoj obľúbený alkohol.


TIP NA IDEÁLNY NÁPOJ NA ZÁHRADNÚ PÁRTY

Vitis Galéria Frankovka modrá rosé – ideálne na záhradnú párty
Ružové víno s nádychom nežnosti poteší milovníkov tohto nápoja nielen svojou očarujúcou farbou, ale aj sviežou chuťou a príjemnou vôňou. Osviežujúcu chuť tomuto vínu dodáva vyvážený pomer kyselín a trieslovín, lahodnú vôňu zase bobuľové ovocie ako maliny, čerešne či višne. Výsledkom je dokonalá harmónia chuti a vône. Toto víno sa výborne hodí k čerstvým šalátom, jedlám z hydiny, k údenému alebo tmavému mäsu. Ak sa rozhodnete organizovať grilovačku pre priateľov, alebo posedenie na záhrade, toto ružové víno by vám vo vinotéke nemalo chýbať.

 
Vynikajúcim drinkom na teplé, slnečné dni je aj miešaný nápoj Hugo, ktorý si namiešate rýchlo a ľahko aj doma. Aj keď nie je ružový, fantázii sa medze nekladú, dozdobte si ho podľa chuti.


Hugo
P o t r e b u j e t e: 3 cl bazový sirup, drvený ľad, mäta, Hubert de Luxe, sóda

P o s t u p:
Do podávacieho pohára nalejeme bazový sirup, pridáme drvený ľad, mätu. Dolievame Hubert de Luxe a sódu. Premiešame barmanskou lyžicou.

V prípade, že nechcete, alebo nemôžete konzumovať alkoholické nápoje, nahraďte Hubert de Luxe Nealkoholickým Hubertom.


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.