Kvalitná strava pre vášho štvornohého miláčika

Štvornohý najvernejší priateľ nás vie rozveseliť vždy, keď sa cítime pod psa. Ak máte doma psíka, veľmi dobre si uvedomujete, že pes je ďalší člen rodiny a musí byť o neho dobre postarané. Najdôležitejšia je predovšetkým strava.

dog 0818

Šteniatka potrebujú špeciálnu stravu

 Ak ste si kúpili malé šteniatko, neočakávajte, že mu budete dávať zbytky z obeda, napríklad kosti. Malému šteniatku, ktoré nemá ešte dostatočne vyvinutý chrup a tráviace ústrojenstvo, by takáto „strava“ mohla uškodiť. Šteniatka potrebujú špeciálnu stravu s množstvom minerálnych látok potrebných pre správny vývoj. Malým šteniatkam kupujte granule pre šteniatka, ktoré obsahujú dostatočné množstvo minerálnych látok, vitamínov a živín. Vaše malé štvornohé klbko potrebuje kvalitnú stravu a tou sú jedine kvalitné granule pre šteniatka, ktoré nedráždia tráviace ústrojenstvo psíka.

Konzervy pre psov

Keď už vaše šteniatko vyrastie, neostáva vám nič iné, len granule pre šteniatka zameniť za konzervy pre dospelých psov. Konzervy sú spratnejšie ako veľké balenia granúl. Pokojne ich môžete brávať aj na výlety a nezaťažia vám batožinu. Vyberajte vždy len také konzervy, ktoré obsahujú veľa mäsa a dokonca sú vhodné aj na ľudskú spotrebu. Ak také nájdete, budete vedieť, že práve tieto konzervy sú vhodné pre vášho psa. Teľacie, kuracie, bravčové, ale aj králičie mäso je vhodné pre vášho štvornohého miláčika.

Nepreháňate to však s kŕmením. Váš pes by mohol rapídne priberať, aj keď má dostatočný pohyb. Poraďte sa s veterinárom, ako pravidelne psíka kŕmiť. Predídete tak zbytočným komplikáciám a z vášho zdravého psa sa nestane obézny pes. Časté návštevy veterinárnej ambulancie idú aj do peňazí, preto zbytočne neriskujte a okrem pravidelných očkovaní dávajte pozor aj na prísun potravy. Za kvalitu sa oplatí priplatiť. Psík bude spokojnejší a hlavne zdravý.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.