Pripravujeme miešané nápoje

Pohárik Becherovky je neoddeliteľnou súčasťou rodinných osláv i priateľských posedení. Slováci si ju vychutnávajú či už čistú, ľadovo namrazenú alebo ako súčasť miešaných drinkov. 

becherovka milion

Napriek svojej dvestodesaťročnej tradícii má Becherovka všetky prvky modernej značky: v kampaniach využíva influencerov, online je jej prirodzeným prostredím a už takmer rok má svojho prvého slovenského Becherovka ambasádora.

„Dosiahnutie miliónu predaných litrov Becherovky je krásnym príkladom toho, že kvalitný produkt a tradícia jeho výroby je dôležitá aj dnes. Mladí ľudia vedia oceniť, keď niečo robíte s vášňou a pre nás je vášeň centrom všetkého, čo v Becherovke robíme.“ hovorí brand manažérka značky Zuzana Benková zo spoločnosti Pernod Ricard Slovakia, ktorá bylinný likér dováža na slovenský trh.

Viac ako milión predaných litrov nie je jediným dôvodom na oslavu – tento rok sa leto nesie v duchu osláv 50. výročia od namiešania legendárneho drinku Beton. Nechajte sa inšpirovať moderným twistom klasiky v piatich unikátnych variantoch v Becher Beton Bare a objavte čaro Becherovky aj vy!

Nechajte sa preto inšpirovať radami barmana z povolania a ohúrte priateľov aj vy koktailom servírovaným s gráciou profesionála!

Prvým pravidlom je, že letný drink musí byť pri podávaní studený. Pred prípravou si preto pohár dobre vychlaďte ľadom, ktorý priamo v ňom premiešate a nadbytočnú vodu zlejete do umývadla.

BETON sa rovnako ako Gin-tonic, Cuba Libre a ďalšie dvojzložkové nápoje môže pripravovať priamo v pohári, v ktorom sa bude podávať. Šejker je v tomto prípade nielen nepotrebný, ale vyslovene zakázaný. Šejker slúži iba na miešanie ťažšie spájateľných surovín rôznej konzistencie, ako sú napríklad sirupy, či čerstvé šťavy..

Pri príprave drinku tiež treba myslieť na vzájomný vzťah medzi surovinami. Ak je teda bázou kokteilu Becherovka, mala by byť v drinku rozpoznateľná, neprekrytá ostatnými ingredienciami. Naopak, tie treba zvoliť tak, aby ju dopĺňali, prípadne vyzdvihovali niektorú z jej chutí.

becherovka 190817

Tipy pre vás:

BETON Original: Priamo do pohára dajte 3-4 kocky ľadu, 4cl Becherovky a dolejte tonikom. Sfinišujte pár kvapkami citrusovej šťavy, plátkami citróna na ozdobu a štýlový, moderný high-ball je na svete.

BETON Americano: Na americký spôsob vo veľkom džbáne je BETON ideálnym osviežením na veľkej grilovačke v záhrade alebo pri poobednom posedení s priateľmi na terase. Do džbána jednoducho nalejte Becherovku Original, pridajte tonik, vložte kocky ľadu a na doladenie chuti i pre potešenie oka plátky citróna. Servírujte v štýlových vysokých pohároch a veselú dovolenkovú atmosféru máte zaručenú!

Tip: Keď to trochu preženiete

Po nadmernej konzumácii ťažko stráviteľného jedla, alkoholu alebo kávy, môže dôjsť k zvýšenej produkcii žalúdočných kyselín. Najmä počas letných mesiacov si radi doprajeme chutné jedlo počas grilovačky na záhrade s priateľmi, alebo v  hoteloch s all inclusive službami, kde sa to fantastickým jedlom a pitím len tak prehýba. Hodovanie sa môže prejaviť pocitom plnosti či tlaku v žalúdku. Ak neviete, ako si v takýchto prípadoch pomôcť, siahnite po Vyprošťováku Restart od spoločnosti Vitar. Obsahuje zásaditú látku hydrogenuhličitan sodný, ktorý má schopnosť neutralizovať kyseliny, a práve preto sa odporúča užívať ho pri spomínaných problémoch.

vyprostovak 180817

Vyprošťovák Restart nájdete v obchodných reťazcoch (COOP, Tesco, METRO, Lidl, BILLA, Carrefour, TETA, DM, 101 DROGERIE, Nezávislý sektor + lekárne) za odporúčanú cenu 2,29 €.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.