Kilá navyše sťažujú priebeh vírusových infekcií

Podľa štatistík a prieskumov figuruje Slovensko figuruje medzi krajinami, ktoré majú relatívne vysoký výskyt obezity. Nadbytočná hmotnosť je vážny a rozšírený problém, ktorý sa dotýka viac než tretiny slovenskej populácie.

shutterstock_dieta2_20

Vplyv nadváhy a obezity na organizmus pritom nemožno podceňovať. Ide o jeden z najvýznamnejších rizikových faktorov, ktoré zásadne zhoršujú celkový zdravotný stav človeka. Štatistika je jedna vec, začať však musí každý sám za seba.

Viete, čo jete?

Za nadváhu a môžete viniť dnešnú uponáhľanú dobu, ktorá na vás tlačí, a preto vám nezostáva čas si v pokoji pripraviť desiatu či olovrant. Obedy robíte v rýchlosti a nestíhate ani premýšľať to tom, ako by sa to dalo urobiť aj zdravšie. Chýba vám to najdôležitejšie – čas. Preto nie je divu, že ako najrýchlejší spôsob prípravy obedu si vyberáte polotovary. Sú predsa hotové do 10 minút. Alebo pre seba a deti riešite jedlo vo fastfoodoch. Je to však možné robiť aj inak? Áno, a nebráni tomu ani práca na home office. Len musíte chcieť.

Chýba vám motivácia? Myslite na svoje zdravie.

Ak sa už dlho chystáte schudnúť, a doposiaľ vám chýbala motivácia, skúste sa zamyslieť nad svojím zdravím. Cítite na sebe, že vám vaše telo začína prekážať? Obmedzuje vás v pohybe, zle sa vám dýcha, trpíte návalmi? Jednoducho...necítite sa vo svojom tele dobre? Tak to je presne ten správny čas na to, aby ste so sebou niečo urobili. Kým vám začne telo ubližovať aj zvnútra.

Ako začať?

,,Ak si chcete udržať svoje zdravie čo najdlhšie, mali by ste sa zamyslieť nad tým, čo jete a správne vyhodnotiť, či nie je na čase urobiť niečo s nechcenými kilami. Existujú on-line BMI kalkulačky, ktoré vám jednoducho napovedia, či je s vašou váhou všetko v poriadku. Každé kilo navyše spôsobuje telu problém. Dnes je už dokázané, že kilá navyše sťažujú aj priebeh vírusových infekcií. V žiadnom prípade by sa však nemali hladovať. Vyberte si stravovanie, ktoré vám bude vyhovovať, aby ste nemali pocit, že sa príliš obmedzujete,“ hovorí výživová poradkyňa značky KetoMix, Monika Tělupilová.

Zverte sa do rúk odborníkov.

Niekedy nie je jednoduché sa v množstve informácií zorientovať. Naša rada znie takto – zverte sa do rúk odborníkov, ktorí vám poradia a vy nebudete musieť nič zdĺhavo študovať a riešiť. Výsledok tak budete mať zaručený. Rýchly účinok sľubujú nízkosacharidové, ketónové a proteínové diéty. Cieľom týchto diét však nie je iba schudnúť, ale predovšetkým vďaka týmto formám stravovania sa naučiť správnemu stravovaniu. Je potrebné si do bežného života odniesť hlavne zdravé návyky, ktoré ste doteraz nemali.

Pár jednoduchých krokov ku zmene.

  1. Zostavujte si jedálniček na 1-2 dny dopredu.
  2. Zaveďte si pravidelný rytmus 5-tich jedál denne.
  3. Nahraďte maškrtenie medzi jedlami a večerné snacky pri televízii vymeňte za nízkosacharidovú alternatívu.
  4. Veľa pite, odvodníte sa a ako bonus zasýtite žalúdok
  5. Začnite denne chodiť na prechádzky. Ideálne na 30 minút.
  6. Doplňujte vitamíny a minerálne látky na podporu imunity.
  7. Obráťte sa na odborníkov.

kd_multivitamin0321

Neviete, či už vaša váha nehraničí s nadváhou alebo obezitou? Zistite, ako na tom ste.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.