Vyskúšajte domáci melír

Vlasy, koruna krásy, nie je len zaužívaná veta. V prvom rade si každý na človeku všimne väčšinou vlasy. To, akej ich máte farby, či sú upravené, rovné, kučeravé, dlhé, krátke, alebo neumyté. Vlasy sú naozaj dôležitá časť osobnosti a toho, ako chcete na ľudí zapôsobiť.

melir_vlasy

Mnoho ľudí preto často experimentuje s vlasmi, aby docielilo tú pravú farbu, alebo strih. Niektoré vlasové procedúry si vyžadujú ruky skúseného odborníka. Iné, ale zase môžete skúsiť v pohodlí domova. Kto má dosť odvahy, verí vo svoje schopnosti a chce ušetriť nejaké peniaze, môže doma vyskúšať napríklad aj melír.

Prvotné prípravy

V prvom rade si treba vybrať tú správnu farbu. Aby melír pôsobil prirodzene, vyberte si melír s odtieňom maximálne 3 odtiene. Bude tak pôsobiť prirodzenejšie. Tiež by ste mali zvoliť tenšie prúžky. Čím sú prúžky melíru širšie, tým viac pôsobí melír neprofesionálne a nie príliš esteticky. Tiež sa pokúste vyvarovať žltkastým tónom, pri blond melíre zvoľte radšej studenší odtieň. Tiež vlasy nefarbite hneď po umytí. Takýto vlas nemá ešte ochranný film, preto by sa mohli vlasy poškodiť.

Ako si vybrať odtieň pre melír

Ak ste blondínka - Ak patríte medzi tmavé blondínky, vyberte si odtieň jantáru, karamelu alebo medu. Platinové odtiene použite iba v prpípade, ak ste už bola zosvetlovaná.

Ak ste brunetka - Sú vaše vlasy svetlé alebo stredne hnedé? Používajte medené odtiene ale nie príliš svetlé k blondodntieňom. Ak sú tmavohnedé, je lepšie zostať na odtieňoch podľa odtieňov, ktoré mierne zosvetlia vaše vlasy, napríklad lieskových orechov, kávy, ľsvetlejších odtieňov čokolády a mahagónu.

Ak ste ryšavá - Naša rada je zamerať sa na odtiene tónov, ktoré sa veľmi nelíšia od vašej prirodzenej farby. Ak ste svetločervená, môžete si napríklad zahrať s medenou odtieňami blond.

Ako na to?

Pred prácou si nachystajte potrebné pomôcky, ako je starý uterák, sklenená, alebo keramická miska, štetec na farbenie, alobal, hrebeň, gumičky, pinetky a štipce.

Zakryte si svoje oblečenie starým uterákom, alebo si oblečte staré tričko. Vlasy si poriadne rozčešte a vytvorte si cestičku tak, ako obyčajne nosíte. Nastrihajte si 10 centimetrov široký alobal, dlhý podľa dĺžky vašich vlasov. Pripravte si pramienky vlasov, ktoré chcete melírovať. Hustotu a šírku si zvoľte podľa toho, aký chcete výsledný efekt.

Dávajte pozor, aby ste sa nedotkli korienkov!  Začnite približne 0,5 cm od pokožky hlavy. Ak chcete mať istotu, môžete použiť plastovú lopatku, ktorá sa má aplikovať pod vybraný prameň vlasov, ktorý sa chystáte zafarbiť.

Pod prúžok vlasov si dajte alobal, naneste farbu po celej dĺžke, alobal zabaľte smerom ku hlave a prichyťte pinetkou, alebo štipcom. Takto postupujte pri všetkých pramienkoch. Farbu si nechajte na vlasoch podľa toho, ako píšu na príbalovom letáku.

Tenký hrebeň pre jemné zosvetlenie

Inklinujete skôr k jemnému a prirodzenému zosvetleniu? Skuste použiť jemný hrebeň. Ide o techniku, ktorá umožní získať takmer nepostrehnuteľné osvetlenie iba tam, kde chcete, a po celej dĺžke vlasov. Ak chcete, môžete tiež začať viac ako 3 cm od korienkov.

melirovacia_suprava

Ako postupovať

Po vyčesaní suchých vlasov namočte hrebeň do zosvetľovača a pokúste sa zachytiť iba niekoľko „prameňov“ vlasov. Zabaľte ich do fólie a nechajte prejsť farbu podľa uvedených postupov na obale. Potom opláchnite a postupujte rovnako ako pri ostatných technikách.

Tiež môžete skúsiť melírovaciu čiapku, ktorú kúpite v drogérii a je vhodná pre "začiatočníčky". Vhodná je pre stredne krátke vlasy a nie dlhšie ako 15 cm. Rozčešte si vlasy, nasaďte si čiapku a cez malé otvory si povyberajte pramienky vlasov, ktoré chcete nafarbiť. Ak ich máte vybrané, dáte na všetky farbu, necháte pôsobiť potrebný čas a melír je hotový. Odporúča sa ale mať pri melírovacej čiapke niekoho, kto vám vlasy cez čiapku rovnomerne povyberá. Po uplynutí času, opláchnite pramene vlasov vodou bez toho, aby ste zložili čiapku. Na uľahčenie odstránenia použite kondicionér. Potom si umyte vlasy šampónom na farbené vlasy a maskou na reštrukturalizáciu, obidve s kyslým pH: používajú sa na fixáciu farby.

Po melírovaní, vlasy vždy umyte špeciálnym šampónom a maskou pre farbené vlasy.

Pri každom melíre je vhodné, aby ste mali ešte jeden pár rúk, práve preto, aby pramienky boli rovnomerné po celej hlave. Tiež myslite na to, že výsledná farba nemusí byť ako na obrázku, keďže každé vlasy chytajú farbu inak. Nezabúdajte tiež na pravidelné obnovovanie melíru, aby vlasy pôsobili upravene.

Ak sa niečo nepodarí a výsledok nebude podľa vašich predstáv, šikovná kaderníčka v salóne vám určite pomôže.

1 Komentár

  • Komentár livegamevavada.webgarden.Com %PM, %25 %764 %2024 %17:%apr napísal livegamevavada.webgarden.Com

    each time i used to read smaller articles that also
    cleear their motive, and that is also happening with this article which
    I am reading aat this place.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.