7 potravín, ktoré výrazne ovplyvňujú kvalitu vašich vlasov

Napísal Kristína Chudá 27. november 2023

Krásne vlasy závisia aj od toho, akú kvalitnú stravu dávame nášmu telu. Zaraďte do jedálnička týchto pár potravín a spozorujete na sebe pozitívnu zmenu. To, čo do seba prijímame, ovplyvňuje nielen našu pleť, ale aj vlasy.

freepik_vegetables_blond_23

Ak túžite po krajších a objemnejších vlasoch, treba začať od podstaty – od zdravia vlasov a vlasovej pokožky. To ovplyvňujú aj niektoré potraviny, ktoré k tomu prispievajú svojimi zloženiami a účinkami.

7 dôležitých potravín v strave pre kvalitu a objem vlasov

Avokádo

Prítomnosť omega-3 mastných kyselín a vitamínu E predstavuje to najlepšie pre vaše vlasy.

Ryby ako losos, makrela

Losos je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, vďaka čomu sa odporúča aj v prípade zlepšenia kvality a hustoty vlasov. Nehovoriac o prítomnosti vitamínu D, ktorý ide ruka v ruke s kvalitou a rastom vlasov.

Chia a ľanové semienka

Obe tieto semienka dodajú vášmu smoothies objem. Sú mimoriadne zdravé a vaše vlasy budú lesklé. Majú nízky obsah kalórií a môžete ich ľahko pridať do vášho jedálnička. Aj slnečnicové semienka sú výbornou voľbou.

Vajcia

Vajcia sú zdrojom železa, ktoré potrebuje nielen telo, ale práve aj vlasy. Ak ho má žena nedostatok, prejaví sa to aj na vypadávaní vlasov.

Sladké zemiaky

Sladké zemiaky obsahujú veľa betakaroténu. V tele sa premieňa na vitamín A, čo zlepšuje zdravie vlasov. Stredne veľký sladký zemiak má dostatok beta-karoténu na poskytnutie viac ako štvornásobku dennej potreby vitamínu A. Vitamín A produkuje kožný maz, ktorý udržuje vlasy zdravé.

Špenát

Je nielen zdrojom železa, ale aj vitamínu C či betakaroténu. Má priaznivý vplyv na vlasy už od korienkov, vrátane upokojenej vlasovej pokožky.

Vlašské orechy

Zdroj užitočných bielkovín, minerálnych látok ako je horčík, mangán, zinok, fosfor či vitamínov, kyseliny listovej a biotínu.

Ženám, ktoré bezhlavo nasledujú trend vegánstva, začnú vypadávať vlasy

Na to, aby sme mali pevné a zdravé vlasy bez lámavosti či vypadávania, sú potrebné proteíny. Ženy, ktoré zo dňa na deň zmenili stravovanie a stali sa vegetariánkami alebo vegánkami bez toho, aby si o tom niečo naštudovali, zažili jednu vec spoločnú. Začali im vo veľkom vypadávať vlasy. Takýto hazard so zdravím rozhodne neodporúčame. Pri akejkoľvek zmene je potrebná konzultácia s odborníkom a výživovým poradcom, ktorý vám vie presne nastaviť jedálniček aj bez mäsa, avšak s náhradou potrebných výživových zložiek.

Zdroj foto: Freepik


https://pharmeasy.in/blog/5-foods-help-hair-grow/

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.