Spoločnosť Alensa otvorila na Slovensku svoju prvú kamennú predajňu

Napísal Katarína Mikulcová 26. júl 2023

Nachádza sa v novej rozšírenej časti nákupného centra Eurovea II. Prvý showroom ponúka zákazníkom viac ako 1 000 okuliarových rámov, výber a doručenie ďalších 15 000 on-line, vyšetrovňu pre meranie zraku a aplikáciu kontaktných šošoviek.

alensa_1_260723

Pod jednou strechou tak u tretieho najväčšieho predajcu kontaktných šošoviek, dioptrických a slnečných okuliarov v Európe je pre zákazníkov k dispozícii plnohodnotné očné centrum. Novú optiku slávnostne otvorili majitelia Alensy Jaromír Kijonka, Radek Hejl spolu s ambasádormi značky Alensa Karin Haydu a Vladimírom Kobielskym. 

Spoločnosť Alensa ide otvorením prvej kamennej optiky naproti svojim zákazníkom. V súčasnej dobe ponúka komplexný on-line servis od funkcií ako virtuálne zrkadlo, kedy si zákazníci môžu okuliare vyskúšať z pohodlia domova (je to možné využiť aj na predajne), nahrávanie a históriu svojich dioptrických predpisov, ďalej službu domáceho skúšania, kedy si vybraných päť obrúčok môžete vyskúšať doma. Práve fyzická predajňa je tak organickým doplnením služieb a prepojením on-line sveta s klasickým kamenným retailom.  „Stále hľadáme spôsoby ako ponúkať zákazníkom ten najlepší servis a kamenné optiky sú tak prirodzeným krokom odkedy naša firma ponúka nielen kontaktné šošovky, ale aj dioptrické okuliare. Už naše skúsenosti s otváraním kamennej predajne v Prahe a Brne ukazujú, že sa jedná o veľmi správny krok a tri predajne sú len začiatkom. Už sa rozhliadame po ďalších mestách a možnostiach. Či už sú to Košice alebo Žilina,“ konštatuje Radek Hejl, jeden z majiteľov spoločnosti Alensa. 

Na predajni si môže zákazník vyskúšať fyzicky až 1 000 modelov okuliarov v cenách od 19,90 Eur (za okuliarový rám) až po luxusné modely rádovo v stovkách Eur. Ďalších 7 000 dioptrických a 8 000 slnečných okuliarov si môžete v showroome vyskúšať pomocou virtuálneho zrkadla na štyroch stanovištiach, kde každý model je prepojený priamo s e-shopom pomocou digitálnych štítkov a QR kódov. Svoje okuliare si taktiež môžete predvybrať v e-shope Alensa.sk a potom si položky, ktoré máte vo svojom účte označené ako obľúbené, na jedno kliknutie „rozsvietiť“ a následnej vyskúšať na predajni. Okrem toho v novom showroome nájdete aj obľúbené značky ako napríklad Christian Dior, Calvin Klein, alebo Hugo Boss za internetové ceny.

V novej optike môžete nájsť aj vyšetrovňu optometristov, ktorá patrí medzi najmodernejšie na Slovensku. Pre nositeľom kontaktných šošoviek je dobrou správou aj najširší výber kontaktných šošoviek s veľmi rýchlym termínom dodania. „Bratislavská optika ponúka služby, ktoré nikde inde nenájdete. Máme vyšetrovňu, široký výber okuliarov a kontaktných šošoviek, virtuálne zrkadlo a pri výbere okuliarov vám pomôže tím vyškolených a veľmi skúsených optikov,“ konštatuje Ján Jacina, riaditeľ pobočkovej siete optík Alensa.

alensa_2_260723

Zdroj foto: Alensa


O spoločnosti Alensa

Spoločnosť Alensa prevádzkuje viac ako 40 e-shopov s kontaktnými šošovkami, dioptrickými  a slnečnými okuliarmi vo všetkých 25 krajinách Európskej únie, Veľkej Británie, Nórska, Švajčiarska, na Ukrajine, v Spojených arabských emirátoch. V súčasnej dobe patrí vo väčšine krajín kde pôsobí medzi troch najväčších on-line predajcov kontaktných šošoviek a starostlivosti o oči. Na Slovensku prevádzkuje e-shop Alensa.sk. Predáva iba originálne kontaktné šošovky a okuliare dodávané autorizovanými a známymi distribútormi. Aktuálne ponúka on-line viac ako 15 000 okuliarových rámov a na sklade má 99 % kombinácií kontaktných šošoviek. Majiteľmi spoločnosti sú Radek Hejl a JSK EyeCare s.r.o., manželov Jaromíra a Simony Kijonkových, ktorí  sú súčasne spolumajiteľmi technologicko-logistickej spoločnosti Packeta.

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.