Ako šiel čas s INDULONOU...

Indulona. Krém, ktorého unikátnu receptúru vytvorili v roku 1948 špičkoví slovenskí a českí dermatológovia. V 50-tych rokoch minulého storočia získala prívlastok „zázračný krém“.



Takzvanú modrú Indulonu poznáme od roku 1958 a od roku 1964 sa v Hlohovci spustila sériová výroba tohto unikátneho krému.

Indulona je už naozaj úctyhodný pamätník a desaťročia jej prítomnosti na slovenskom a českom trhu sú hodné zaznamenania. Sériová výroba bola spustená v roku 1964 a začínalo sa práve s najpopulárnejšou modrou Indulonou. Neskôr v roku 1979 pribudla dezinfekčná Indulona s antimi- krobiálnym účinkom, ktorá sa predávala v červenej tube. Dnes ju poznáme ako Indulonu ochrannú.



V ČOM JE INDULONA VÝNIMOČNÁ?

Je to jeden z mála bežne dostupných kozmetických prípravkov, ktorý sa vyrába za veľmi prísnych hygienických podmienok porovnateľných s výrobou farmaceutických liečiv. Výrobca Indulony – spoločnosť Saneca Pharmaceuticals, bývalá Slovakofarma Hlohovec, je totiž výrobcom liečiv.
Kvalita Indulony sa opiera predovšetkým o unikátnu prírodnú vazelínu (to je základ krému, ktorý v roku 1948 vyvinuli slovenskí a českí dermatológovia), a originálnu, špeciálne filtrovanú farmaceutickú vodu. Modrá Indulona, ktorú po novom poznáme pod názvom Indulona Original, neobsahuje žiadne konzervačné látky. Preto je mimoriadne vhodná pre citlivú pokožku a s obľubou ju používajú i mamičky detí. V kategórii krémov na ruky bez väčších problémov odolala aj náporom nových značiek, ktoré po roku 1989 postupne až dodnes zaplavili český a slovenský trh.



Už po páde komunizmu v roku 1992 prišli na trh dva nové rady Indulony – nechtíková a rakytníková. V roku 1997 sa zase dostala na trh Indulona repelentná, ktorá bola charakteristická predĺženým účinkom a stala sa obľúbeným spoločníkom českých a slovenských cestovateľov po celom svete. S obľubou ju používali aj rybári ako príjemnú ochranu pred hmyzom.

Už v treťom tisícročí, v roku 2005 prišli na trh dva nové rady Indulony: Hand Care Day a Hand Care Night a v roku 2007 ich doplnila Indulona Baby, určená špeciálne pre malé deti. O rok neskôr pribudli Indulona olivová a Indulona kamilková. Dôležité je, že základ všetkých krémov sa vždy opieral o Indulonu Original, ktorej receptúra má už takmer 70 rokov a stále je neprekonateľná vo svojej starostlivosti o namáhané ruky.

Indulona nezostala na trhu len v našich zemepisných šírkach. Svoj úspech zaznamenala aj v USA, Rusku, Rumunsku, Rakúsku, Thajsku, Taliansku, Maďarsku či v Líbyi.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.