Glow alebo coquette make-up? Zoznámte sa s trendmi v líčení pre rok 2024

Napísal Kristína Chudá 19. marec 2024

Kozmetické trendy sú veľmi premenlivé, často ich ani nestíhame sledovať nieto vyskúšať. Krásna a zdravá pleť však nevyjde z módy nikdy. Skúste vykúzliť glow alebo coquette make-up, profesionálny make-up a vizážistky vám poradia ako na to!

Rozžiarený nude make-up

Ak preferujete prirodzený make-up, základom je zdravá pokožka. Tá musí byť vyživená a dostatočne hydratovaná, aby make-up skvele sedel, nedrobil sa a aby dlho vydržal. Najväčším a najlepším pomocníkom na vytvorenie perfektného make-upu je báza pod make-up, ktorá vie rýchlo vyživiť a hydratovať pokožku. Hneď ako sa báza vsiakne, aplikujte vhodný make-up podľa typu svojej pleti a zapracujte. Nenápadný „nude“ make-up môžete dotiahnuť populárnym glow efektom, ktorý sa zameriava na oživenie a rozžiarenie pleti vo finálnej fáze líčenia. Nad lícne kosti, na špičku a doprostred nosa a nad srdiečko pier naneste rozjasňovač.

freepik_glow_make_up

Coquette líčenie

Svet líčenia na konci minulého roka ovládli štýly líčenia, ktoré vyzdvihujú ženskosť. Na popularite získali predovšetkým ružové odtiene a z produktov sú to rozhodne líčka. Tie sa teraz podľa trendu zvaného „draping blush“ nanášajú od lícnych kostí až po začiatok čela okolo spánkov. S líčenkou s ružovými odtieňmi pracuje tzv. coquette make-up, ktorý je pre aktuálnu zimnú sezónu ako stvorený. V zime naša pleť pôsobí bledšia, perfektne rozpracované líčka v ružovom odtieni jej tak dodá živosť. Okrem nej sa romantický coquette make-up sústredí aj na pery, ktoré treba farebne zladiť k farbe líčok. Ale skôr ľahšie, aby sa vytvoril farebný nádych, nie klasicky ostro ohraničené pery. Vo finále sa potom pery pretrú leskom.

freepik_cocquette_make_up

Linky a ombre pery na večer

Pokiaľ chcete odvážnejšie líčenie na party alebo na ples, potom skúste základné nude look posunúť výraznými perami a linkami. U očí sa nebojte skúsiť pretiahnuté očné linky a očné tiene rozžiarené trblietkami. Nebojte sa líčenia trochu prehnať, kedy inokedy sa môžete odviazať. U pier je tento rok v móde opäť klasický červený rúž. Zaujímavý look potom vykúzlite s takzvanými ombre lips - použitím kontúry, ktorá je o dosť tmavšia ako rúž, dosiahnete veľmi jasne ohraničenie pier.

freepik_ombre_lips

Zdroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.