Domáce recepty na belšie zuby

Chceli by ste mať krásne biele zuby za každú cenu? Aj keď sa mnohí ľudia snažia mať čo najzdravší životný štýl a jesť len zdraviu prospešné potraviny, tak aj tak sa im stále tvorí povlak na zuboch.  Existuje mnoho príčin, prečo je tomu tak.

zdravy_usmev

Ak aj vás trápi tento problém, tak nezúfajte. Nemusíte platiť množstvo peňazí u zubára, žltý odtieň na zuboch, si môžete vyskúšať odstrániť aj doma.

Prečo sa tvorí povlak?

Tento nežiadúci odtieň sa tvorí najmä z kávy a čaju. Ak však tieto potraviny vynecháte, môže sa stať, že vám to vôbec nepomôže. Za žltý povlak môže aj starnutie. Zubná sklovina už nie je natoľko pevná a stráca časom svoju bielu ochrannú vrstvu. Fajčenie taktiež neprospieva nie len zdraviu, ale aj zubnej sklovine. Dym z tabakových výrobkov spôsobuje svojím zafarbením, hnedé škvrny na zuboch. Ak častejšie konzumujete lieky, najmä antibiotiká, alebo antihistaminiká, tak tiež môžete pozorovať iné sfarbenie zubov. Za žltú zubnú sklovinu môžu aj gény. Ak ste zdedili takúto farbu zubnej skloviny, tak vám pravdepodobne nepomôžu ani tie najdrahšie procedúry.

Domáce recepty na belšie zuby

  1. Živočíšne uhlie - táto procedúra je lacná a účinná. Čierne uhlie sa pridáva aj do niektorých zubných pást. Účinnejšie ale je, ak si rozdrvíte čierne uhlie, na zubnú kefku si dáte zubnú pastu a posypete ju týmto rozdrveným práškom. Opakujte tento postup 3 krát týždenne.
  2. Soľ a citrón - zmiešajte si v menšom množstve morskú soľ a citrónovú šťavu. Vytvorte si tuhšiu kašu, ktorú si naneste na zuby približne na 2-3 minúty. Túto procedúru opakujte 2 krát týždenne a nezabudnite si potom dôkladne vypláchnuť ústa. Citrónová šťava da zubom lesk a spolu so soľou ich krásne vybieli. Neodporúča sa na citlivé zuby.
  3. Morská soľ a voda - ak máte citlivé zuby, vynechajte radšej citrónovú šťavu. Zmiešajte len morskú soľ a vodu, nechajte pôsobiť, dôkladne opláchnite a opakujte 2 krát do týždňa.
  4. Jahody - ak máte radi jahody, tak pre vás táto čistiaca kúra bude tá pravá. Roztlačte zrelú jahody a umyte si s touto zmesou zuby. Opakujte niekoľko krát týždenne, pre želaný výsledok.
  5. Bieliace pásiky - tento spôsob síce nie je z domácich surovín, ale jednoducho si môžete pomocou bieliacich pásikov, zlepšiť farbu vašej zubnej skloviny. Nájdete ich v drogérii, v lekárni, alebo u vášho zubného lekára.

Množstvo ďalších procedúr vám pomôcť k želanému výsledku. Nie vždy prírodné domáce recepty uspokoja vaše očakávania. Vtedy sa požiadajte vášho zubára o profesionálne bielenie zubov.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.