• Májové zamilované čítanie

    Májové zamilované čítanie

    Kedy inokedy si prečítať poriadnu knihu o komplikovaných vzťahoch medzi mužmi a ženami, o hľadaní, nájdení či strate lásky? Samozrejme, že v mesiaci, v ktorom by mal tento vzácny cit všeobecne prekvitať! Čítať viac
  • Slovenské mamičky potomkom odkladajú viac ako tie české

    Slovenské mamičky potomkom odkladajú viac ako tie české

    Rodičov, ktorí investujú peniaze svojim deťom, postupne pribúda, a to rýchlejšie na Slovensku, než v susednom Česku. Kým u nás počet investujúcich rodičov stúpol za rok o 84,38 %, v ČR išlo o 51,26 % nárast. Čítať viac
  • Lásku prejavme nielen mamám, ale aj planéte

    Lásku prejavme nielen mamám, ale aj planéte

    Nezabúdajme vytriediť aj odpad z darčekov ku Dňu matiek. Druhá májová nedeľa je každoročne výnimočným dňom pre všetky mamy. Práve tento deň je jedným z tých, kedy sa snažíme urobiť im radosť o čosi viac, napríklad aj malým darčekom. Čítať viac
  • 1
  • 2
  • 3

Potrebujete tipy na darčeky pre poľovníka? Ste tu správne

Čo myslíte, kto má zvyčajne väčší problém vybrať svojej polovičke vhodný (nielen) vianočný darček? Ženy alebo muži? Zrejme to budú skôr páni, ale to neznamená, že všetky ženy si vždy s podobnou úlohou hravo poradia.

shutterstock_gift_131222

Ani výber poľovníckej výbavy nemusí byť problém

Obzvlášť problematický môže byť výber darčeka pre muža v prípade, že mu chcete podarovať niečo, čo má súvis s nejakou jeho záľubou a zároveň sa venuje niečomu, čomu sa jednoducho nerozumiete. Napríklad poľovníctvu.

Aj pre poľovníka však môžete nájsť skvelý darček, ktorý využije pri poľovačkách a to aj napriek tomu, že v rôznej poľovníckej výbave a vo veciach „okolo toho“ sa skrátka nevyznáte. Skúste sa zamyslieť, v čom sa vyzná (takmer) každá žena? Áno, bude to veľa vecí, ale na mysli máme módu. Tak prečo to nevyužiť a nezamerať sa na jednu z najpodstatnejších súčastí poľovníckej výbavy, ktorou je kvalitné poľovnícke oblečenie?

Aké poľovnícke oblečenie môžete kúpiť svojmu partnerovi – poľovníkovi? 

Základ poľovníckeho oblečenia tvorí funkčné termoprádlo. Cez zimu také, ktoré zamedzí úniku telesného tepla a cez leto naopak také, ktoré má chladivý efekt. Čo sa strednej (a počas teplých mesiacov a dobrého počasia vrchnej) vrstvy týka, skvelou bude priedušná a rýchloschnúca poľovnícka košeľa.

Vrchnou vrstvou je pochopiteľne poľovnícka bunda. Okrem vlastností typických pre akékoľvek bundy určené do prírody ako sú ochrana pred dažďom a vetrom a v prípade zimných búnd aj pred zimou, je pri poľovníckych bundách dôležité, aby nešušťali a celkovo boli pri pohybe extrémne tiché. Zver by vás započula skôr, ako by ste ju vy videli. Podobné vlastnosti by mali spĺňať aj poľovnícke nohavice.

A na záver tu máme ešte poľovnícku obuv, napríklad odolné AKU topánky. Dobrá obuv pre poľovníkov musí v podstate spĺňať všetko, čo dobrá turistická obuv, takže ak obľubujete turistiku ani výber topánok pre poľovníka pre vás nebude problémový.

Zdroj obrázka: Autor: nelea33 / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.