• Jarný Medokvas odštartuje v sobotu v Smoleniciach

    Jarný Medokvas odštartuje v sobotu v Smoleniciach

    Festival Jarný Medokvas odštartuje v sobotu 18. mája v Smoleniciach. Podujatie venované medu organizuje včelárstvo a medovinárstvo pod Smolenickým zámkom. Na návštevníkov čakajú ochutnávky medoviny, prehliadky výroby, program a príjemná atmosféra. Čítať viac
  • Grilovačka s Grill&Fun po roku opäť

    Grilovačka s Grill&Fun po roku opäť

    Vône z grilu sa už nesú éterom nejeden piatok. Sezóna začala. Z dvorov sa ozýva hudba i smiech a noci sú stále mladšie. Šéfovia či šéfky grilu to majú, v rámci večera, najťažšie. Dostalo sa im totiž tej cti, zabezpečiť hosťom čo to do žalúdka a vytvoriť im pravý gurmánsky zážitok. Čítať viac
  • Zaujímavé nápady na balkón či terasu

    Zaujímavé nápady na balkón či terasu

    Predstavte si, že ráno vyjdete na balkón a počujete jemné šumenie lístia, vôňu rozkvitnutých kvetov a pohľad na orosené bylinky či mladé výhonky zeleniny. Takáto zmyslová symfónia udá tón celému novému dňu. Pozrite sa, ako si môžete jednoducho vytvoriť vysnívanú záhradu na balkóne či terase. Čítať viac
  • Podľahli ste módnym trendom? Môžu sa vám vypomstiť doslova na každom kroku!

    Podľahli ste módnym trendom? Môžu sa vám vypomstiť doslova na každom kroku!

    Nevedeli ste sa dočkať, ako sa konečne vyzujete z tenisiek a doprajete svojim nohám radosť z voľnosti? Len aby ste sa neobuli do problému! Veľkú radosť z kúpy sandálov či šľapiek ideálnych k letným širokým nohaviciam môže úplne pokaziť pomerne nebezpečná nepríjemnosť. Čítať viac
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Tipy pre dobrú noc

Pokojný spánok v tichej, tmavej a dobre vyvetranej miestnosti patrí k základným predpokladom dobrej nálady a dobrého vzhľadu. Okrem toho prinášame ďalšie užitočné tipy, ktoré vám uľahčia zaspávanie.

insonnia

- Zrieknite sa neskorej večere a v popoludňajších hodinách nejedzte ťažké jedlá. Posledné jedlo skonzumujte 3-4 hodiny pred spánkom a vynechajte mäso. Okrem toho večerná porcia jedla musí byť menšia ako obedňajšia. Pri dodržaní týchto pravidiel sa vyhnete preťaženiu organizmu, a tým nepokojnému spánku a chaotickým snom. Ráno sa potom nebudete cítiť "ako z olova" a ani zlá nálada na vás "neskočí" hneď ako otvoríte oči.

- Pred spánkom miestnosť dobre vyvetrajte a okno zavrite. Nespite pri otvorenom okne ani v tých najteplejších dňoch: nielen preto, že organizmus sa pri otvorenom okne celkom neuvoľní, pretože podvedomie do určitej miery bdie a "stráži"; ale aj preto, že prúd vzduchu môže spôsobiť ľahké podchladenie a rôzne bolesti (i teplý vzduch je totiž vlhký a nepohybujúce sa telo je citlivejšie).

- Nepoužívajte na noc mastné výživné krémy, pretože pleť pod touto "ťarchou" takmer nedýcha. Výsledkom nevhodného večerného ošetrenia pleti bývajú rozšírené póry a zvädnutosť pokožky, ktorá pripomína kysnuté cesto. Používajte iba ľahký krém jednoduchého zloženia na premastenie vrchnej vrstvy pokožky a po 15-tich minútach pôsobenia krému "vypijakujte" pleť papierovým obrúskom.

- Na podloženie hlavy počas spánku používajte malý vankúšik, ktorý podoprie (vyplní) priestor medzi hlavou a šijou. Vyhnete sa tým zbytočne pokrčenej pokožke na krku i na tvári.

- Pred spánkom vypite šálku uvoľňujúceho mätového čaju alebo šálku vlažného mlieka s troškou medu. Tabletky na spanie pokladajte za celkom krajné riešenie nespavosti, nikdy totiž nenavodia dostatočne hlboký spánok, v priebehu ktorého sa celý organizmus regeneruje.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.