Fakty, ktoré ovplyvňujú ženskú sexualitu

Intímna sféra, do ktorej patrí sexualita, ovplyvňuje náš život od času ako si ju uvedomujeme až do neskorého veku  v prípade, že máme dobrého partnera, s ktorým ju zdieľame. Máte pocit, že o tejto sfére viete všetko? Možno vás prekvapia naše informácie...

love 17 1200x750

Ženy v pohlavnom živote dospievajú obvykle neskôr než muži. Muži sú sexuálne zrelí a na vrchole svojich pohlavných síl už okolo dvadsiatky, ženy sexuálnu zrelosť dosiahnu po tridsiatke.

KLITORIS

 Na ženskom tele nájdeme niekoľko veľmi citlivých erotogénnych miest, ktoré majú aj iný význam. Klitoris ( dráždec) je výnimkou. Je tvorený„špongiovitými“ telieskami, ktoré sa pri pohlavnom styku prekrvia a zduria, čo má tiež úlohu pri pohlavnom vzrušení.
Jeho názov pochádza z gréckeho slova kľúč. V prenesenom význame odomyká cestu ku kvalitnému sexuálnemu životu. Považuje sa za najcitlivejšie miesto na ženskom tele, ale európska lekárska literatúra jeho existenciu uznala až v 16. storočí.
Z vývojového hľadiska je zhodný s mužským penisom, pretože v embryonálnom stave sa vyvíjal z rovnakého materiálu ako mužský pohlavný úd. Podľa urologičky Helen O´Connelovej, klitoris je „citlivá uzlinka“ zložená až z 8000 nervových buniek, ktorá má najväčšiu koncentráciu v ľudskom tele a dvojnásobne viac než sa nachádza v mužskom penise. Skladá sa z niekoľkých častí, má špičku (čiastočne prekrýva predkožka), telo z dvoch polovíc, pričom v spodnej časti smeruje k lonovej kosti a roztvára sa do písmena V.
Klitoris reaguje rastom počas vzrušenia, ale aj s vekom. Môžu za to hormonálne zmeny v ženskom organizme, ktoré začínajú pubertou. Na jej konci je tento genitálny orgán približne o 1,8 krát väčší, ako na začiatku. Rast ale stále pokračuje a na konci menopauzy dorastá do veľkosti, ktorá je sedemnásobne väčšia oproti rozmerom pri narodení. Hovorí sa, že človek zreje ako víno, čím je staršie tým je lepšie, platí to aj na klitoris. Akonáhle dozreje klitoris, žena si dokáže vychutnať vzrušenie až do konca života.

ORGAZMUS

Na základe rôznych prieskumov na tému, či každá žena dokáže prežiť vaginálny orgazmus vyplýva, že len samotná tretina žien ho dosahuje pri sexuálnom styku. Ostatné dve tretiny prídu k vyvrcholeniu pri predohre, maznaní alebo masturbácii.

Orgazmus môžete dosiahnuť pri správnom načasovaní a technike. Týka sa to dĺžky predohry a súlože. Muž potrebuje v priemere k vyvrcholeniu 2 až 5 minút, žena okolo 20 minút. Rovnako platí, že čím dlhšia súlož, tým sa partnerka skôr „dopracuje“ k orgazmu. Chuť na milovanie ženy ovplyvňuje aj ovulácia. Sexuálne vyvrcholenie zmierňuje bolesti hlavy, aj pri auto – masturbácii a  zmenšuje sprievodné problémy v období klimaktéria. Ženy okolo tridsiatky  a po nej, dokážu zažívať viacpočetné orgazmy. Zvyčajne ide o tri  až štyri po sebe nasledujúce vyvrcholenia. Vznikajú vďaka tzv. fáze platea, ktorá je typická vysokým vzrušením tesne pred orgazmom, preto sa môžu objaviť ďalšie vyvrcholenia. V období tehotenstva sa mení chuť na sex. Hladina estrogénu (ženský pohlavný hormón) je veľmi vysoká. K zmenám dochádza aj na pohlavných orgánoch, ktoré sú tmavšie, prekrvené, čo u niektorých žien vedie k väčšej chuti na pohlavný styk. Psychológovia upozorňujú aj na podvedomý pocit, že žena je uvoľnená a viac otvorená k milovaniu, pretože nehrozí riziko z počatia.

POŠVOVÝ SEKRÉT

Vaginálny sekrét má svoju vôňu a chuť, ktorý ovplyvňujú hormonálne pochody, antikoncepcia a potraviny. Pri tropickom ovocí (banán, ananás, mango...) bude jeho vôňa sladká, po aromatickej zelenine ( kapusta, cibuľa, cesnak, špargľa, B vitamíny) sa vôňa zhorší. Každopádne, chuť je vždy kyslejšia, pretože prostredie v pošve ovplyvňuje hodnota pH.

2 komentárov

  • Komentár lia %PM, %02 %924 %2020 %21:%apr napísal lia

    Taktiež máme radi dráždidlá a aj na klitoris sú hrozne fajn trebárs vibračné krúžky s takým tým iným zakončením ako zajačik trebárs čo dokážu dokonale dráždiť klitoris. My sme si ho našli na superlove.sk a je perfektný

  • Komentár Esa %AM, %03 %312 %2019 %06:%jún napísal Esa

    ja mam teraz zo superlove novu uzasnu hracku, ktora drazdi naraz vnutro aj klitoris a je mega pekna a lepsi orgazmus som nemala

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.