Máte profil na zoznamke? Tu sú dôvody, prečo by ste o sebe nemali klamať

Napísal Kristína Chudá 18. október 2024

Ak túžite nadviazať nový vzťah a nemáte veľa príležitostí sa s niekým zoznámiť, je zoznamka na internete ideálnym spôsobom. Veľa ľudí ale často zvádza k klamstvám a na svojich profiloch uverejňujú nepravdivé informácie o svojej osobe. Prečo by ste to nemali robiť?

freepik_dating_comp_24

Vyzeráte ako klamárka

Možno to nemyslíte zle a nechcete vyložene klamať, len sa chcete na profile trošku prikrášliť. Aj keď ale v budúcnosti plánujete pred potencionálnym nápadníkom uviesť veci na pravú mieru, je veľká pravdepodobnosť, že si vás zaškatuľkuje ako nečestnú osobu, ktorej nemôže veriť a nemôže ju brať vážne. A keby ste sa snáď rozhodli pred ním pravdu tajiť, nemá to zmysel. Určite viete, že pravda vyjde skôr alebo neskôr vždy najavo...

Pôsobíte neisto

Možno si klamaním o svojej osobe chcete zvýšiť sebavedomie, na okolie to ale pôsobí opačne. Pokiaľ o sebe píšete na profile lži, vo finále budete vyzerať neisto a zúfalo. Namiesto toho, aby ste sa snažili očariť nápadníkov vymyslenými informáciami, mali by ste byť na seba pyšná so všetkým. Na to, ako vyzeráte, aké máte záujmy, aj na to, čo vás robí jedinečnou.

Urážate jeho IQ

Vážne si myslíte, že keď pri svojom profile uvediete, že ste štíhla a 175 cm vysoká, tak si pri osobnej schôdzke nevšimne, že máte o 10 cm menej a vaše tvary sú skôr kypré? Váš nápadník bude mať v takom prípade pocit, že o jeho inteligencii nemáte veľkú mienku, keď sa spoliehate na to, že rozdiely nezaregistruje. Myslíte, že s vami s takýmto prístupom bude chcieť tráviť čas?

Zabíjate šancu na skutočný a trvalý vzťah

Vzťah, ktorý je od začiatku postavený na klamstvách, nikdy nemá budúcnosť, pretože raz sa všetko zrúti ako domček z kariet. Otvorenosť, čestnosť a dôvera sú jednými z pilierov dobre fungujúceho zväzku, klamstvom však jeho základy nabúrate hneď na začiatku. A čím viac vás váš partner bude spoznávať, tým väčšia pravdepodobnosť je, že vaše klamstvá odhalia. A čím dlhšie to bude trvať, tým viac ho raníte.

Zistíte, že nie ste so správnou osobou

Váš profil na zoznamke má v podstate prilákať budúceho partnera, ktorý by sa k vám ideálne mohol hodiť. Chcete predsa stretnúť niekoho, kto vás zaujíma as kým toho máte veľa spoločného! Ak si ale vytvoríte profil so skreslenými informáciami, nájdete pravdepodobne niekoho, kto bude korešpondovať s vašim profilom, nie však s vami. Nakoniec zistíte, že si s tým mužom vlastne nemáte čo povedať a že nezdieľate rovnaké životné hodnoty. Stojí klamstvo za také sklamanie?

Zdroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.