Intimita na dovolenke. V ktorých krajinách s ňou môžu byť problémy?

Intímny život a sexuálna aktivita sa v lete prirodzene zintenzívňujú. Je dôležité vedieť, že cestovanie s erotickými pomôckami podlieha prísnym pravidlám, a treba si dávať pozor aj na verejné prejavy lásky. Prinášame konkrétne zákazy v jednotlivých krajinách.

freepik_couple_beach_23

Pozor na verejné prejavy lásky: Najnekompromisnejšia je India

Čo sa týka intímneho správania sa medzi pármi, v každej krajine platia iné pravidlá. "Na niektorých miestach je to kultúrne tabu, alebo sú verejné prejavy lásky ako bozkávanie, maznanie či len držanie sa za ruky zákonom priamo zakázané. Bozkávanie na verejnosti je nezákonné napríklad v Thajsku, mimo kozmopolitných oblastí sa tam nedá držať ani za ruky," hovorí Adam Durčák z e-shopu Ruzovyslon.sk, ktorý predáva erotické pomôcky a zaoberá sa zdravou sexualitou.

Konkrétne zákazy v jednotlivých krajinách:

Katar - držanie sa za ruky povolené, ale bozkávanie je legálne len za zatvorenými dverami hotelovej izby;

Spojené arabské emiráty - verejné bozkávanie aj maznanie je zakázané;

Vietnam, Indonézia, Japonsko, Turecko, Tunisko a Egypt verejné bozkávanie na verejnosti je zakázané;

India – všetky prejavy partnerskej náklonnosti sú zakázané.

Pozor na prepravu sexuálnych hračiek: v Malajzii môžete skončiť vo väzení

Letný dobrodružný sex je spojený aj s rôznymi sexuálnymi hračkami. V mnohých krajinách Ázie a Blízkeho východu sú erotické pomôcky klasifikované ako pornografický materiál alebo obscénne predmety, a zakázaný je nielen ich predaj ale aj samotná držba. Týka sa to Spojených arabských emirátov, Saudskej Arábie, Maldív, Thajska, Indie, Indonézie a Malajzie. Držba erotickej hračky sa tu môže trestať odňatím slobody až na tri roky. Pozor aj na Vietnam - ak tu sexuálnu pomôcku nájdu v batožine, bude zabavená, ale vrátia vám ju pri odlete.

Svojich erotických pomocníkov však môžete vziať do väčšiny destinácií, no pri cestovaní lietadlom dodržiavajte určité pravidlá. "Napríklad vždy vyberte batérie z hračiek, vyberajte si menšie kúsky bez kovových častí (aby ich nebolo možné považovať za potenciálnu zbraň), zabaľte ich do igelitového vrecka, aby boli čisté, a uschovajte ich v podpalubnej batožine, a nie v príručnej batožine, ktorá sa zvyčajne kontroluje ručne," odporúča Adam Durčák.

Dajte si pozor na sex vo vode alebo na pláži: u žien spôsobuje zápal alebo mykózy

Trávite dovolenku v krajine, kde sa nemusíte báť verejných prejavov lásky alebo erotických pomôcok? Napriek tomu buďte opatrní pri sexe, tentoraz zo zdravotného hľadiska. V lete sa zvyšuje nielen libido, ale aj riziko nákazy pohlavne prenosnými chorobami. Tie sú často spojené s prázdninovými flirtami, a v post-covidových rokoch sa ich výskyt zvyšuje. Preto vždy dbajte na ochranu vo forme kondómu.

Zdravotné riziká letného sexu tu však nekončia, a to najmä u žien. Tie sú vystavené zvýšenému riziku vaginálneho zápalu, mykóz alebo infekcií močového mechúra. "V tomto ohľade je sex vo vode alebo na pláži obzvlášť nevhodný pre ženy. Voda v hotelovom bazéne a piesok sú typickými ohniskami rôznych baktérií. Pri milovaní vo vode sa tiež nemôžete úplne spoľahnúť na ochranu, ktorú poskytujú kondómy, pretože nie sú určené na použitie vo vodnom prostredí. Bazénová chémia ich dokonca môže priamo poškodiť," varuje Adam Durčák. Voda tiež vysušuje vagínu, takže je náchylnejšia na podráždenie alebo roztrhnutie. Pozor aj na piesok na pláži, ktorý sa často dostáva do vagíny.

Pozor aj na ďalšie zranenia počas sexu: najčastejšie sú odreniny a modriny

Samotné milovanie, a najmä ak je o niečo dobrodružnejšie, môže viesť k najrôznejším zraneniam. Podľa prieskumu spoločnosti Lovehoney bola počas sexu zranená viac ako tretina ľudí, konkrétne 39 % mužov a 36 % žien. Najčastejšie sú odreniny a modriny. Takmer 4 z 10 ľudí si počas erotických hier natiahnu sval a asi šestina si zraní chrbát. Vážnejšie zranenie vo forme zlomeného penisu postihlo asi 3 % mužov, pre 2 % ľudí milovanie skončilo zlomeninou všeobecne. Hoci väčšina zranení sa udiala počas penetračného sexu, takmer 24 % mužov a 16 % žien bolo zranených počas orálneho sexu.

Zdroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.