Viete, že sa oslavuje aj Deň zadku? Pripadá na 17. október.

17. október je kurióznym sviatkom, ktorý sa nazýva aj "Dňom zadku". Hoci existuje veľké množstvo rôznych jeho tvarov a veľkostí, lekári nedávno odhalili ako má vyzerať ten  najdokonalejší.

freepik_female_lingerie_24

Veľký, malý, štvorcový, trojuholníkový, srdcovitý alebo okrúhly. Existuje množstvo rôznych tvarov, typov a veľkostí. Ale ktorý z nich je ideálny? Odpovede poskytli dve zahraničné štúdie.

Ženský ideál: užší pás s mierne širokými bokmi

Štúdia odborníkov z Loma Linda University v Kalifornii publikovaná v časopise Plastic and Reconstructive Surgery sa zamerala na to, ako by mal vyzerať ideálny zadok. Viac ako 1 100 ľudí v nej hodnotilo 8 rôznych typov ženských pozadí v rôznych pomeroch pása a bokov, ktoré lekári digitálne vygenerovali. Nakoniec za najatraktívnejší považovali pomer pása k bokom 0,65, s čím súhlasilo 44 % respondentov. „Pomer 0,65 znamená, že zadok je asi o 35 % väčší ako pás. Vizuálne sa to dá jednoducho opísať ako užší pás, ktorý sa mierne rozširuje až k bokom," vysvetlila Veronika Kubíčková, odborníčka z e-shopu www.ruzovyslon.sk, ktorý predáva erotické pomôcky a zaoberá sa zdravou sexualitou.

Ideálny zadok má teda ďaleko od extrémnych proporcií, ktoré možno vidieť u mnohých celebrít s postavami presýpacích hodín – ako napríklad Khloe Kardashian, Cardi B alebo K. Michelle. "Rok 2010 priniesol popularitu procedúre BBL (Brazilian Butt Lift) – procedúry, pri ktorej plastický chirurg pomocou liposukcie odsáva tuk z vybraných častí tela, ako je brucho alebo stehná, a používa ho na zväčšenie zadku. V súčasnosti však vidíme čoraz menej pacientov, ktorí chcú extrémne zmeny," povedal plastický chirurg Marc Everett. "Naopak, veľa pacientov chce tieto extrémne úpravy vziať späť, pretože dnes už nie sú v móde," dodal Everett.

Mužský ideál: stredne veľký proporcionálny zadok

Svoju štúdiu o dokonalom mužskom pozadí publikoval aj Dr. Ashit Patel, plastický chirurg z Duke University; https://studyfinds.org/men-perfect-butt-implants/. V tejto štúdii, ktorá zahŕňala viac ako 2 000 respondentov, lekár pripravil päť obrázkov mužského zadku. Tie boli digitálne upravené tak, aby predstavovali celý rad veľkostí, objemov a rôznych jeho uhlov. Účastníci boli požiadaní, aby si vybrali to, ktoré považujú za najkrajšie.

Podľa štúdie by najkrajší zadok nemal byť príliš plochý, a zároveň by nemal príliš vyčnievať. To isté platí pre jeho šírku, teda nemal by byť príliš široký, a mal by si zachovať charakteristickú jamku po stranách. "Jednoducho povedané, aby bol mužský zadok atraktívny, nesmie byť príliš okrúhly a bacuľatý," uzatvára Kubíčková.

Zdroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.