Bolesť panvového dna môže mať vplyv aj na váš milostný život

Intimita patrí ku každému vzťahu. Nie v každom vzťahu však za dverami spálne všetko funguje ideálne. A často sú tieto problémy spôsobené tým, že mužovi „nefunguje“ všetko tak, ako by malo

shutterstock_couple_bed_22

Problém, ktorý je oveľa častejší ako si myslíte. Ale na potrebe riešenia to nič nemení 

Obzvlášť po štyridsiatke je šanca, že takéto niečo sa stane aj vášmu partnerovi, takmer 50%. Áno, takmer každý druhý muž sa v zrelšom veku už stretol s erektilnou dysfunkciou. Prekvapuje vás to množstvo? Nečudujte sa, je to chúlostivý problém, s ktorým sa muži len neradi zdôverujú, takže určite sa vaši známi nebudú o tom rozprávať počas návštevy u vás.

Treba však vedieť rozlíšiť, kedy ide naozaj o problém a kedy len o malé „zaváhanie“. Sem-tam sa to stane každému mužovi, ale ak sa to tomu vášmu stáva pri každom treťom „pokuse“ alebo nebodaj častejšie, už je to problém. Príčiny môžu byť rôzne. Často je to problém „v hlave“ a môže zaň nadmerný stres, napríklad z práce. Spúšťačom takýchto problémov môže byť aj zlý jedálniček, či nedostatok pohybu.

Niekoľko symptómov, jedna príčina a jedno spoľahlivé riešenie

Erektilnú dysfunkciu však ako jeden zo symptómov uvádzajú aj pacienti trpiaci chronickou bolesťou panvového dna. Aj keď môže postihnúť mužov v akomkoľvek veku, najčastejšie sa to deje medzi 35. a 45. rokom života, čo sčasti korešponduje s obdobím, kedy je celkom veľká šanca, že sa u muža objavia problémy s erekciou.

Ako inak sa ešte bolesť panvového dna prejavuje? Samozrejme bolesťou v oblasti panvy, ale aj problémami s močením, pri ktorých však nie je mužovi dokázaná infekcia. Ak okrem problémov s erekciou sedia na vášho partnera aj tieto prejavy, riešením môže byť liečba fokusovanými rázovými vlnami, ktoré sa aplikujú na spúšťové body bolesti panvového dna.

Zdroj obrázka: Autor: Photoroyalty / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.