Akých chýb sa vyvarovať pri kúpe novej sedacej súpravy?

Ak si odmyslíme rozmery, zrejme najdôležitejšou vlastnosťou, ktorú budete riešiť pri kúpe novej sedacej súpravy, je poťahový materiál. Najpoužívanejšie sú jednoznačne rôzne látkové poťahy a kožené (myslíme však pravú kožu a nie koženku, ktorá sa pravej koži nemôže rovnať).

shutterstock_230922

Látka nebude mať nikdy takú životnosť ako koža a žiadna sedačka nie je nezničiteľná

O výhodách a nevýhodách látkových a kožených sedačiek sa už popísalo mnohé. Veľa ľudí však pri výbere stále robí niekoľko častých chýb, čo vedie k nereálnym očakávaniam a prípadne aj sklamaniu po kúpe. Aké sú to chyby?

Ako sme už naznačili, látkové aj kožené poťahy majú výhody aj nevýhody. Jednou z výhod kožených sedačiek je ich výrazne dlhšia životnosť oproti tým látkovým. A keďže my ľudia máme v povahe, že by sme chceli zo všetkého len tie výhody, veľa ľudí sa snaží hľadať látkovú sedačku so životnosťou koženej. To je však nemožné!

Podobne ľudia často chcú sedačku, ktorú nepoškodia malé deti a ani domáce zvieratá. Taká však neexistuje a je jedno, či budete hľadať medzi látkovými, alebo koženými. Všetky poťahy sa totižto dajú nejakým spôsobom poškodiť. Samozrejme, „šancu na prežitie“ svojej novej sedačke zvýšite tým, že si vyberiete spomedzi sedačiek s vysokou odolnosťou.

Vodeodolnosť nie je trvalá a drobné nedokonalosti na koži sú prirodzené

Existujú poťahy sedačiek, ktoré neprepúšťajú vodu. To je super vlastnosť, ale chybu robia tí, ktorí si neuvedomujú, že táto vlastnosť nie je nekonečná a postupne slabne. Preto je k takejto sedačke potrebné mať v zásobe špeciálny sprej, ktorý na sedačku nanesiete a opäť bude niekoľko mesiacov pre vodu nepriepustná.

Poslednou chybou v našom zozname je, že ľudia pri kúpe koženej sedačky hľadajú takú, ktorá sa nebude vlniť a bude bez najmenšej chybičky. Koža je však prírodný materiál a vplyvom tepla je niekedy viac, niekedy menej zvlnená. A čo sa týka drobných poškodení, tie taktiež patria ku koži. Samozrejme, môžete mať sedačku z kože, ktorá je úplne bez chyby, ale takéto sedačky kľudne môžu stáť päťcifernú sumu.

Zdroj obrázka: Autor: ImageFlow / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.